Satser på å samle gamerne på O'Learys

KLARE: De lager spillkveld på O'Leary's. Foran fra venstre: Marit Berg Strandvik (Høgskolen Innlandet), Fabian Krummeich (Hedmark SMASH), Mehran Amundsen-Ansari (HamKam) og Håvard Røste. 
Bak fra venstre: Håvard Elnan (First Victoria Hotels), Ole Marius Andersen (KiNEMA Capture), King-Kwan Mui (Hamar Game Collective), Ozan Drøsdal (Perfectly Paranormal), Tage Rønning (Hamar katedralskole), Anette Rana (Valmuen Linjeforening) og Eivind Eriksrud (Hedmark SMASH) og Henning Skar (Hedmark SMASH).

KLARE: De lager spillkveld på O'Leary's. Foran fra venstre: Marit Berg Strandvik (Høgskolen Innlandet), Fabian Krummeich (Hedmark SMASH), Mehran Amundsen-Ansari (HamKam) og Håvard Røste. Bak fra venstre: Håvard Elnan (First Victoria Hotels), Ole Marius Andersen (KiNEMA Capture), King-Kwan Mui (Hamar Game Collective), Ozan Drøsdal (Perfectly Paranormal), Tage Rønning (Hamar katedralskole), Anette Rana (Valmuen Linjeforening) og Eivind Eriksrud (Hedmark SMASH) og Henning Skar (Hedmark SMASH). Foto:

Flere aktører går sammen om en storsatsing på gaming på utestedet O'Learys i Hamar. Første treff blir mandag 27. mai.

DEL

E-sport er verdens raskest voksende sport og gaming når nye høyder når det gjelder popularitet. Nå ønsker man utnytte den voksende oppslutningen ved å lage spillkvelder på O'Learys for å samle miljøet i regionen.

Spill og konkurranser

Arrangementet får navnet GameINN Monday, og i første omgang blir det satt av en hel kveld med spill og konkurranser i spillene Fifa og Super Smash.

– Hamar er blitt synonymt med spill. Vi har alt fra Hamar Game Collective og spillutdanning ved Høgskolen i Hedmark til deltakelse i E-sport-serien i FIFA gjennom HamKam. Jeg vil si at byen etter hvert har fått et av de beste spillmiljøene i Norge, sier Håvard Røste fra Hamarregionen Utvikling.

SERIE: Fotballspillet FIFA har egen e-sportserie i Norge.

SERIE: Fotballspillet FIFA har egen e-sportserie i Norge. Foto:

Det er Hamar Game Collective, Høgskolen i Innlandet Hamar, Hamar katedralskole, First Hotel Victoria, O’Learys, HamKam og Hamarregionen Utvikling som går sammen om arrangementet, som de håper vil skje hyppig i tiden framover.

– Et testevnet for å se hvordan det går, men klarer vi å få til dette til månedlig, så har vi lyktes, sier Røste, og fortsetter:

– Vi har et fantastisk lokale og ivrige pådrivere og et næringsliv som er på hogget som ønsker å få til ting. Dette kan bli den nye møteplassen, ikke bare for proffe spillere men også for mannen/kvinnen i gata som liker gaming.

Rundt 100 har allerede flagget sin interesse for GameINN Monday, lenge før man har startet noe markedsføring.

Den frivillige spillforeningen Hedmark Smash har erfaring i å lage turneringer, og jobber for å samle, utvikle og promotere spillserien Super Smash Bros., både som e-sport og som aktivitet i Norge.

– Vi har sett gaming vokse fra å være noe man gjør i hjemmet til at man lager store turneringer med 100.000 kroner i premier. I Norge har man hatt store miljøer i Oslo og Bergen, men nå ser vi en klar vekst også i Hamar. En vekst vi bare ser vil fortsette, sier Henning Skar.

Også HamKams markedssjef, Mehran Amundsen-Ansari, ser muligheter.

HamKam er sammen med 17 andre klubber i Norge med i den første e-fotballigaen i spillet FIFA, som arrangeres i samarbeid med Norsk Toppfotball, Discovery og Good Game.

På Eurosport, DPlay og på nettet strømmes oppgjørene:

– E-sport er et satsingsområde for HamKam. De siste streamingtallene fra Discovery og DPlay viser en enorm interesse, med seertall på kampene som ligger langt over vanlige OBOS-liga-kamper på TV. De er mange gode e-sport-spillere og vi har lyst til å være med på denne reisen, sier Amundsen-Ansari og fortsetter:

– Det ligger mye penger i dette. Blant annet deltar vi i Altibox eSerien i Fifa, hvor man kan vinne 250.000 kroner i premie.

POPULÆRT: Det arrangeres flere turneringer med store pengepremier i Super Smash.

POPULÆRT: Det arrangeres flere turneringer med store pengepremier i Super Smash. Foto:

Åpner sportsrestauranten

Regiondirektør i First Hotels, Håvard Elnan, åpner gjerne storstua O'Learys for gamere:

– E-sport er sport for vår del. Vi ser gjerne at lokalene våre kan bli et samlingspunkt også får denne typen sport. Og det er et stort miljø som vokser. Det har vi lyst til å bli en del av, sier Elnan.

Man har satt en aldersgrense på 18 år på GameINN Monday.

Artikkeltags