Storberget delte ut kaffe og kringle

FIKK KRINGLE: Maren Oftedal i Vergemålsavdelingen fikk kringle og kaffe av fylkesmann Knut Storberget før hun dro på tjenestereise til Hoel gård.

FIKK KRINGLE: Maren Oftedal i Vergemålsavdelingen fikk kringle og kaffe av fylkesmann Knut Storberget før hun dro på tjenestereise til Hoel gård. Foto:

– Nå er vi i gang! sa den ferske fylkesmannen for Innlandet, Knut Storberget, som ønsket de ansatte i Hamar velkommen til det nye embetet med kaffe og kringle.

DEL

Gratis kopp med kunst og den nye visuelle profilen til Fylkesmannen i Innlandet, samt kaffe og kringle ventet de Hamar-ansatte da de kom på jobb i Statens Hus torsdag morgen.

Her sto blant annet nye fylkesmann, Knut Storberget, og hans medhjelpere klare med morgenbevertning og noen gode ord på veien videre.

– Det er litt av en overgang, men det blir veldig spennende, sa seniorrådgiver Maren Oftedal i vergemålsavdelingen til Storberget.

– Dere gjør en stor og viktig jobb i krevende saker og står midt oppe i en kjempereform. Et bra lag, kontret fylkesmannen.

– Hva er budskapet ditt i dag, Storberget?

– At nå er vi et embete og nå gjelder det mer enn noen gang. Vi er et år ute før fylkeskommunen, og det er den første prøvesteinen på det å gjøre ting sammen i Hedmark og Oppland.

– Her er det mange folk som har jobbet godt med slå sammen avdelinger. Da fortjener man kringle og kaffe når man kommer på jobb.

– Hva er dine ønsker for det nye året?

– Det jeg gleder meg mest til nå er å ha god kontakt med kommunene og med folket som bor i Innlandet.

Derfor starter Storberget og den nye Fylkesmannen i Innlandet-ledelsen året med en omfattende turné, som skal innom alle kommunene i Innlandet.

– Vi starter med Løten allerede onsdag. Alle kommunene skal på besøk av meg, og så skal de øvrige ansatte være med på hele eller deler av turen.

– Mye er nytt. Har dere kontrollen?

– Her er det mye gode folk som styrer godt, og jeg har fått en god assisterende fylkesmann, som har erfaring med nettopp det å være fylkesmann. Så han Sigurd har kontrollen, sier Storberget og gløtter bort på Sigurd Træmoen.

Træmoen ble konstituert som fylkesmann i Oppland i 2016, og satt i tre år før Storberget nå tok over.

– Morsomt å være en del av et større rike, og jeg gleder meg til at vi nå skal ut på en stor turné. Det eller viktigste for oss er å ha gode relasjoner med innbyggerne og god kontakt med kommunene. De må kjenne oss og vi må kjenne dem slik at vi får gjort en god jobb, sier Træmoen.

Selv er han opprinnelig fra Stor-Elvdal:

– Jeg er i ihuga forkjemper for å styrke Innlandet, også er jeg jo hedmarking. Så det å få jobbe med Hedmarkskommuner skal bli veldig spennende og morsomt.

Artikkeltags