– Togsaken blir viktigst i valgkampen

NYE ETABLERINGER: – Nye etableringer, som Heim, er viktige for byen vår, sier Høyres Magnus Østeraas og ordførerkandidat Knut Fangberget. Foto: Jo E. Brenden

NYE ETABLERINGER: – Nye etableringer, som Heim, er viktige for byen vår, sier Høyres Magnus Østeraas og ordførerkandidat Knut Fangberget. Foto: Jo E. Brenden

Artikkelen er over 1 år gammel

Hamar Høyre mener det er viktig at de gjør et godt valg i høst. – For da øker sjansen for at jernbanen havner i øst.

DEL

Hamar Høyre har programmet for de neste fire årene klart. Kampen om jernbanen blir den viktigste saken i valgkampen.

– Prisen vil avgjøre

– Dagens regjering har sagt at de ønsker seg øst-alternativet. Hele veien har Hamar Høyre gått inn for en trasé i øst, fordi vi vil åpne Hamar mot Mjøsa og fordi vi ønsker å frigjøre dagens jernbaneområde og utvikle «Fjordbyprosjektet». Vi trenger sårt de bynære arealene for bolig, næring og rekreasjon, sier Hamar Høyres ordførerkandidat, Knut Fangberget.

Han mener jernbanekampen ikke er vunnet, selv om statsminister Erna Solberg i fjor stilte opp på Skibladnerbrygga i Hamar og proklamerte at Regjeringen ønsket seg øst.

Det har gitt Fangberget styrket tro på at øst-alternativet vil vinne fram til slutt:

– Det er selvsagt prisen som vil avgjøre til sist, men sånn det ser ut nå så er øst også billigst. Vest-alternativet med kulvert er rett og slett altfor dyrt, sier Fangberget, og legger til:

– Derfor er det viktig å stemme Høyre, for vi skal være kraften inn mot de nasjonale myndighetene, og vi har en fordel: Vi sitter med direkte kontakt mot Solberg-regjeringen.

Må satse

En økt innsats for lokalt og regionalt næringsliv er nedfelt i det nye Høyres-programmet.

Magnus Østeraas drar fram resultatene til Regnbuealliansen på området.

– De siste to årene har vi skapt 1.000 nye arbeidsplasser i privat sektor. Vi må fortsatte å tilrettelegge og støtte opp om næringsutvikling i byen. Alle som vil starte næring i kommunen vår skal få et puff i riktig retning, sier Østeraas.

– Vi trenger folk som satser sparepenger og bruke fritiden på nyetableringer, supplerer Fangberget.

Videre vil Høyre ha et løft av skoler og barnehager.

– Det er viktig rammevilkårene er gode, og at vi skaper trygge og gode skolemiljøer som fremmer trivsel og læring, sier Fangberget.

– Har Høyre i Hamar tapt på at mange potensielle velgere har landet på BBL som et alternativ til Arbeiderpartiet?

– Budskapet vårt må være at Høyre-velgere må stemme Høyre også lokalt for å få den rette balansen i samarbeidet, for Høyres politikk er bra. Og vi har en sterk stemme inn hos de sentrale myndighetene.

Artikkeltags