Tom (48) ny leder i HK-data

LEDERBYTTE: Hilde Hjelt gir seg som daglig leder for HK Data og Tom Theodorsen tar over.

LEDERBYTTE: Hilde Hjelt gir seg som daglig leder for HK Data og Tom Theodorsen tar over. Foto:

Tom Theodorsen fra Hamar har tatt over lederjobben i HK Data. Avtroppet leder Hilde Hjelt, som har vært i selskapet siden oppstarten i 1989, er det spesieltgir nå Hilde Hjelt (63) har stor tro på mannen som har bygget opp suksessbedrift i Innlandet.

DEL

– Det er naturlig å få inn en ny leder nå. Her får vi inn yngre krefter med god erfaring fra IT-bransjen, sier Hilde Hjelt.

Kunder i hele landet

Tirsdag begynte hennes arvtaker, hamarsingen Tom Theodorsen (48), i jobben som daglig leder for HK Data i Moelv.

Selskapet er en gründerbedrift som startet opp i 1989, der Hans Kristian Kramprud var en av stifterne. Selskapet utvikler fagsystemer for oppvekst-, velferd- og helsesektoren. I dag er Moelv-bedriften 20 ansatte, og omsatte i fjor for 16 millioner kroner.

– Det startet i kjelleren som et enkeltmannsforetak. Senere bygget vi en brakkerigg i svarte skogen, før vi flyttet til Moelv sentrum, sier Hjelt, som har vært med på hele reisen og er gift med gründeren Kramprud.

I dag holder de til øverst i Økelsrud-bygget i Moelv sentrum.

HK data har kunder over hele landet, til og med på Svalbard. Kundene er hovedsakelig kommuner, ideelle organisasjoner og private institusjoner.

NY SJEF: Tom Theodorsen har tatt over sjefsstolen hos HK Data i Moelv.

NY SJEF: Tom Theodorsen har tatt over sjefsstolen hos HK Data i Moelv. Foto:


– Bortgjemt juvel

Theodorsen ser nå fram til å ta fatt på jobben etter Hjelt.

– Reisen vil fortsette for HK Data, og jeg er heldig som får ta over. Jeg tror selskapet er en bortgjemt juvel i området. Det kan ha å gjøre med at vi ikke har produkter som man ser, men vi er markedsledende på flere områder der vi leverer systemer, sier han.

Han har 20 års erfaring fra IT-bransjen og har brukt de siste ni årene på å bygge opp Atea Innlandet. Der er det nå 30 ansatte og de omsetter for 200 millioner.

– Det blir spennende å overta her. Jeg har stor respekt for jobben som er gjort, fra gründernes spede begynnelse til den jobben de ansatte står for i dag. Jeg vil foredle det som er bra og forbedre der det er potensial. Hilde vet «alt» og jeg får god støtte av henne nå i begynnelsen. Vi utfyller hverandre bra, sier han.

Hjelt forteller at hun er trygg på å overlate roret til Theodorsen.

– Det er sunt med nytt blod nå. Tidspunktet er riktig og selskapet skal fortsatt opp og fram. Da er Tom rett person, sier hun.

Selv om hun nå gir fra seg ledervervet, fortsetter hun som eier av 50 prosent av selskapet. Hun går også inn i styret som ordinært styremedlem.

– Jeg kommer ikke til å sitte rolig og har andre ting jeg skal gjøre. Jeg ser fram til å få noe av ansvaret bort fra skuldrene. Jeg har allerede begynt å sove bedre, smiler hun.

Artikkeltags