Vil satse på flyplassen i Hamar

SPURTE INNBYGGERNE: Hamar Arbeiderpartis ordførerkandidat Aud Riseng, og partifelle Thomas Jørgensen sier de har innbyggerne på lag rundt flyplass og Mjøssykehus. Foto: Jo E. Brenden

SPURTE INNBYGGERNE: Hamar Arbeiderpartis ordførerkandidat Aud Riseng, og partifelle Thomas Jørgensen sier de har innbyggerne på lag rundt flyplass og Mjøssykehus. Foto: Jo E. Brenden

Et klart flertall av innbyggerne vil satse på Hamar flyplass. – Nå har vi med oss folket i ryggen, sier Arbeiderpartiets Aud Riseng og Thomas Jørgensen.

DEL

– En kortbaneflyplass er framtiden! sier ordførerkandidat Aud Riseng og Thomas Jørgensen.

– Viktig for beredskap

Arbeiderpartiet har fått Sentio Research til å stille spørsmålet: «Er du for eller imot utvikling og elektrifisering av Hamar flyplass?» blant 400 hamarsinger. 44 prosent sier de er for, 27 er imot mens 29 prosent sier vet ikke i undersøkelsen.

– Vi stilte spørsmålet fordi her vet vi at det går en viktig skillelinje i politikken i Hamar, sier Riseng.

Hun og Arbeiderpartiet mener det er mange gode argumenter for å bevare og utvikle flyplassen i Hamar.

– En ting er at dersom vi legger den ned, om enn bare midlertidig, så får vi aldri tilbake en flyplass i Hamar. Det andre er at vi må se mot framtiden. Vi trenger flyplassen, sier Riseng.

Hun forteller at hun har snakket med mange fagpersoner i flymiljøet:

– De har overbevist meg om at kortbaneflyplasser er framtiden. Hvorfor? Fordi det vil skje en elektrifisering av småfly som vil gjøre flytransport billigere og mer miljøvennlig. Og her er Hamar flyplass ideell, med den nære beliggenheten til Hamar by. Samtidig får flyplassen mye ros for ligge i et nokså værsikkert område, med lite tåke og ideelle flyforhold over Mjøsa.

Det tredje argumentet Riseng framfører er beredskap:

– Samfunnssikkerhet og beredskap er viktig. Vi så det under fjorårets tørkeperiode, der man brukte flyplassen hyppig for å overvåke situasjonen.

– Også i forhold til et sykehus så vil det være behov for flytransport, sier Riseng.

Vil ha Mjøssykehus

Det andre spørsmålet Arbeiderpartiet stilte i undersøkelsen var: «Er du for eller imot bygging av et nytt Mjøssykehus?»

– Hele 76 prosent svarte at de er for og 17 prosent var mot. Gode tall for Hamar Arbeiderparti, som her stått et langt løp for et Mjøssykehus, selv om andre har villet ta en omkamp. Det viser at vi har befolkningens støtte også i denne saken, sier Thomas Jørgensen.

Arbeiderpartiet varsler også at de vil løfte opp og fram skolene i Hamar:

– Flere skoler er i dårlig forfatning og man har ikke oppfyllt lærernormen. Det blir viktige saker for oss i tiden framover, varsler Riseng.

Busterud vil rive

Ordfører Einar Busterud (BBL) mener fortsatt at flyplassen bør rives:

– Det er et 20 år gammelt vedtak. Luftfartsmyndighetene ønsker ikke den, og Staten krevde at den ble lagt ned i forbindelse med utbygging av Voll- og Lund-jordene, sier Busterud og fortsetter:

– Den ligger midt i et boligområde, deler rekreasjonsområde Klukhagan i to og man har opplevd alvorlige ulykker.

Rundt Mjøssykehuset kommenterer Busterud:

– Statens vegvesen, som Riseng er leder i, har sagt at en sykehus ved Mjøsbrua vil være unødvendig forurensning.

– Dessuten bør et sykehus ligge der folk bor, der det finnes utdanning og forskning.

Artikkeltags