Her er baren som gir byen en smak av Syden

Byen får en smak av Syden når Brygga Bar Hamar åpner i Konglekroneparken fredag.

DEL

Bla i motivene over for å se mer av den nye utendørsbaren.

– For en utsikt! sier Espen Bjørkheim fra Eventlaget og skuer utover en blank og klar Mjøsa.

En portabel bar med et podium på taket er kommet på plass og utendørsmøbler er spredd utover et stort grøntareal.

Fra fredag ettermiddag har byen sin egen utendørs strandbar. Historisk.

Rullende bar

– Kan vi få kjøpe en øl? undrer Georg Fredrik Myhre og Magnus Holm, som kommer syklende innom barområdet ved lunsjtider.

– Dere er for tidlig ute. Kom tilbake fredag klokka 16. Etter det er vi åpent hver dag fra tidlig til sent (red.anm. stengetid klokka 23), unntatt mandager, opplyser Bjørkheim.

– Vi kommer tilbake! Og tar med oss mange flere. Dette blir et fint tilskudd til byen. Helt magisk! sier Myhre.

Den nye strandbaren ligger mellom Skibladnerbrygga og Koigen, vis-à-vis kiosken.

Eventlaget, som skal drifte baren, har inngått et samarbeid med Hamar kommunen om å pynte opp området og skaffe solstoler og solsenger.

Baren er en del av MyLifts «Flytt-bar.no»-konsept. Det vil si at det er en bar på hjul som kan rigges hvor som helst.

– Men vår bar blir stående her til ut i september et sted, opplyser Bjørkheim.

Området ved strandbaren rammes inn av et gjerde, men alle som beveger seg langs Mjøsa kan komme og gå som de vil.

Bjørkheim anslår at strandbaren får mellom 120 og 150 sitteplasser. Blir det flere gjester er det ståplass som gjelder.

De kjappeste får plass på taket av baren, hvor det er satt opp utemøbler og pynteplanter, og man ser bort til Tjuvholmen, Koigen og over til Helgøya.

Og ut av høyttalerne skal det strømme rolig loungemusikk for å skape den rette strandfølelsen:

– I verste fall kan folk høre litt reggae, sier Bjørheim og smiler.

Væravhengige åpningstider

Det blir ingen aldersgrense i baren eller barområdet.

– Det spørs på hva man skal handle.

I baren skal det nemlig selges drikkevarer med og uten alkohol.

– Øl på tapp og flaske, rød- og hvitvin, sider og prosecco. Mineralvann og kaffe. Også skal vi ha en «signaturtallerken» som sultne gjester kan kjøpe, men det kommer vil tilbake til litt senere, sier Bjørkheim hemmelighetsfullt.

– Nå må vi først få åpnet baren. Ryktene sier at det kommer veldig mange hit i helgen, så vi er usikre på om vi kommer til å ha sitteplass til alle.

Når baren åpner lukene er litt opp til værgudene.

Godværsdagers er «bænkers», mens grått og kaldt vær og regn er lik «siesta»:

– Vi har en litt dårlig regel som folk i Hamar må lære seg: «Hvis du titter ut av vinduet og lurer på om baren ved Mjøsa er åpen, så er den neppe det».

Artikkeltags