Åpnet bioøkonomisenter

ÅPNET: Thomas Breen og Frank Larsen gleder seg over at BioSmia er igang.

ÅPNET: Thomas Breen og Frank Larsen gleder seg over at BioSmia er igang. Foto:

– Nå har vi fått et toppidrettssenter for næringslivet!

DEL

BioSmia bioøkonomisenter er offisielt åpnet.

Hedmark Kunnskapspark håper at senteret skal spille en nasjonal rolle i utviklingen av bioøkonomien.

Hovedkontoret blir på Hamar, i Biohuset ved Høgskolen i Hedmark Campus Hamar. Men det blir noder i hver region: Ringsaker, Våler, Kongsvinger og Tynset.

– Noe av poenget er å greie å jobbe sammen og utvikle hverandre spesialiteter. Det vesentlige nå er å komme i gang med prosjekter på alle stedene, sier administrerende direktør hos Hedmark Kunnskapspark, Frank Larsen.

– Hva slags rolle skal dette senteret få?

– Det er en i gang-setter-rolle; hjelpe næringslivet å ta ut de ideene de sitter på og at vi greier å få ut nye ting fortere i markedet, sier Larsen.

Fylkesråd Thomas Breen åpnet senteret foran frammøtte gjester:

– Et viktig koblingsmiljø. Det er tre knagger som jeg har lyst til å dra fram. Det ene er at vi har vi har ressursgrunnlag og kompetanse som kan bidra til at vi kan både løse nasjonale og internasjonale løsninger. Man er veldig god på noen områder, og avl- og genetikk er et sånt miljø i Hamar som har internasjonal kraft, sier Breen.

– Så har man gjennom mange år skapt en delingskultur. Der har kunnskapsparken vært helt suveren. Og så er det siste: Vi har gjennom de store lokomotivene våre, mat, jord og skog, mange ideer som man kanskje ikke har tid, penger eller kompetanse til å forløse. Det prøver vi nå å ta ut ved å rigge næringsarbeidet slik at vi krysskobler kompetanse og kapital gjennom nodetenkningen. Hele Innlandet blir med, og sågar kan man gjennom dette senteret finne kapital og kompetanse langt utenfor landegrensene.

Artikkeltags