Gikk i regnet for næringslivet

KAFFEPRAT: NHOs regiondirektør Jon Kristiansen matchet politikere og næringsliv. Her står han og snakker med Hanne-Maren Finstad fra sofwareselskapet Zubarus.

KAFFEPRAT: NHOs regiondirektør Jon Kristiansen matchet politikere og næringsliv. Her står han og snakker med Hanne-Maren Finstad fra sofwareselskapet Zubarus. Foto:

– Bruk lokale samarbeidspartnere, rådet Hanne-Maren Finstad fra programvarefirmaet Zubarus da hun ble med politikerne på vandre- og skravletur om næringslivet.

DEL

Hanne-Maren flyttet hjem fra Oslo og fikk jobbe i Hamar, mens resten av kollegene ble igjen i hovedstaden.

Hun møtte opp da NHO Innlandet samlet lokale bedrifter og politiske partier for en uformell vandretur med kaffekopp.

Flyttet hjem

Selv om stuntet «Gå for næringslivet» ble i overkant fuktig på grunn av store nedbørsmengder, mener NHOs regiondirektør Jon Kristiansen at de fikk satt søkelys på noe viktig, midt i valgkampen:

– Lokalvalget handler om skole, barnehage, helse og omsorg, vei og infrastruktur. Og ikke minst rammebetingelser for bedriftene. For NHO er det viktig at valget handler om at kommunene blir mer næringsvennlige, sier Jon Kristiansen.

– Hamar må legge til rette for bedriftene sine og de må skape nye arbeidsplasser og verdier. Og bedriftene må bidra med verdifulle skattekroner til kommunen.

Hanne-Maren Finstad fra programvareselskapet Zubarus valgte å bli med på vandreturen for å snakke med politikerne.

Hun fikk fortalt sin historie. Finstad har flyttet hjem til Hamar med ektemann og to barn, og har ordnet seg arbeidsplass i det nye gründer- og næringshuset Park. En tilværelse som har letter hverdagen betraktelig:

– Jeg jobber i Hamar mens de andre i firmaet sitter i Oslo. Zubarus selger programvareløsninger for organisasjoner og foreninger, og det å få komme inn i Park har vært viktig for at jeg kan fortsette med det jeg driver med. Og hvis man vil utvide firmaet så har vi muligheten til å gjøre det også i Hamar, ikke bare i Oslo.

I Park har hun folk fra ulike miljøer rundt seg:

– Det å ha et fellesskap er veldig viktig for meg.

Vil bidra

– Hva håper du politikerne gjør for næringslivet i Hamar?

– Jeg har ikke helt oversikten over hva de ulike partiene vil gjøre i og med at jeg akkurat har flyttet tilbake. Det blir morsomt å høre hva de har å fortelle, og jeg har selv noen tanker om hva man kan bidra med.

– Som hva da?

– Bedre utnyttelse av ledige lokaler og at man bruker lokale samarbeidspartnere i nye prosjekter.

Gåturene til NHO Innlandet skjer 17 steder i Innlandet.

I Hedmark skjer det på disse stedene:

16. august: Kongsvinger, 27. august: Elverum og Trysil, 28. august: Tynset, 29. august: Brumunddal og 30. august: Stange.

Artikkeltags