Kristin droppet tryggheten og satset på noe eget

IGANG: Kristin Røhne-Hagen er blitt en ekspert i å re opp senger. Her er hun igang med å pynte et hjem i Kornsilovegen.

IGANG: Kristin Røhne-Hagen er blitt en ekspert i å re opp senger. Her er hun igang med å pynte et hjem i Kornsilovegen. Foto:

Kristin Røhne-Hagen forlot CC-butikken hun bygget opp for en tilværelse som boligstylist for å få mer fritid. Planen slo feil.

DEL

– Jeg skulle ha mer tid til familie og venner, men venninnene mine sier: «Vi har ikke sett noe til deg siden i sommer».

Sa opp lederjobb

Inne i blokkleilighet i Kornsilovegen på Hamar vest er Kristin Røhne-Hagen i ferd med å sette fram et fat med epler på spisestuebordet.

Det er blitt satt fram friske urter på kjøkkenbenken og kjøkkenverandaen har blitt utstyrt med et lite fat med sjokolade og to kopper.

URTER: Kristin har satt fram friske urter på kjøkkenbordet i leiligheten som skal selges.

URTER: Kristin har satt fram friske urter på kjøkkenbordet i leiligheten som skal selges. Foto:

Soverommene er redd opp og det er tatt fram puter og soveromslitteratur. Hentet fra et av hennes to private lagre.

– Jeg liker best å style vanlige hjem, slik som dette. Målet er å skape romfølelse. Rene flater. De som kommer på visning skal umiddelbart få en godfølelse, sier Kristin.

I sommer tok hun sjansen. Kristin hadde bygget opp Hamar-avdelingen av Hvit Tråd til å bli en av de store suksessbutikkene på CC Hamar.

– Kanskje jeg var litt gal. Jeg er egentlig veldig trygghetsorientert, og blir veldig glad i jobben og menneskene rundt meg. Plutselig oppsto denne ideen om å leve av interessen min, som jeg tidligere hadde utført gratis for venner og bekjente.

Brødrene til Kristin heter Espen og Erik Solheim Røhne.

– De har gründergen og er ikke redde for å ta sjanser og finne på egne ting. De ba meg om å ta sjansen. Og, mannen min sa: «Dette gjør du, for dette kan du. Bare hopp i det!»

– Hadde jeg kommet fra en jobb med kjempebra lønn så hadde jeg tenkt meg om et par ganger, men jeg hadde en helt normal lønn. Da blir fallhøyden ikke så stor om man mislykkes. For jeg kan jo alltids skaffe meg en ny jobb, sier 48-åringen.

Fryktet ensomhet

Kristin har handlet inn interiør og pynt. Nå kjører hun skytteltrafikk rundt i Hamar til leiligheter og boliger.

– En evig flytteprosess. Hvordan går du fram?

– Jeg driver med rådgivning. Går igjennom rom for rom, sier hva som bør ut og kommer opp med ideer om hva som skal inn. Så begynner jobben. En leilighet tar noen timer, et stort hus en dag.

– Jeg stoler på min egen smak, for gjennom Hvit Tråd så sto jeg i butikken og ga kunder maling- og fargetips samtidig som jeg fikk utviklet min genuine interesse for interiør. Det var og er fortsatt veldig gøy.

SATSET: Kristin Røhne-Hagen gikk fra en tilværelse som butikkleder for en kjede til å bli selvstendig boligstylist. Hun har ikke angret på at hun tok sjansen på å følge drømmen.

SATSET: Kristin Røhne-Hagen gikk fra en tilværelse som butikkleder for en kjede til å bli selvstendig boligstylist. Hun har ikke angret på at hun tok sjansen på å følge drømmen. Foto:

I Hamar er det flere boligstylister. Kristin er opptatt av at hun har sin egen signatur:

– Jeg bodde flere år i København, og adopterte litt stilen derfra: Det skal være hjemmekoselig og litt enkelt.

I butikk var hun vant med hyppige kundemøter. Midt i blinken for en person som beskriver seg selv som «ei skravlebøtte». I sommer sto hun plutselig hel på egen bein:

– Jeg var redd for det å være alene, men det har gått så bra. Jeg har kundekontakt under rådgivningen og treffer fotografen under fotograferingen. Har ennå ikke følt meg ensom.

– Når en driver butikk, og åpningstidene er 10–21 og åpent hver lørdag, så må man som leder stille opp når de andre ikke kan. Også har du sosiale medier. Jeg følte at jeg var på jobb døgnet rundt. «Har du den kjolen i XS?» «Kan du sende den varen til Trondheim?» Når det plinger må en være på. En må svare. Nå er jeg bare «Kristins Hjem» på Instagram, sier hun, og legger raskt til at hun skal bli bedre på sosiale medier når ting roer seg. Hvis det roer seg.

EGNE TING: Kristin har hentet interiør og pyntegjenstander fra et lager.

EGNE TING: Kristin har hentet interiør og pyntegjenstander fra et lager. Foto:

Siden hun startet opp i sommer har hun hatt en fridag. Og en av eiendomsmeglerne i byen har begynt å benytte seg av Kristins tjenester på fast basis.

– Det renner inn oppdrag hele tiden, og jeg klarer ikke å si nei. Planen min om å få mer fri slo vel ikke helt til.

– Men, jeg har et håp om på bakt de sju slagene til jul.

KOSELIG: – Målet er å skape hygge, sier Kristin, som har satt fram sjokolade og to kopper på verandaen.

KOSELIG: – Målet er å skape hygge, sier Kristin, som har satt fram sjokolade og to kopper på verandaen. Foto:

LEVER DRØMMEN: Kristin har etablert sin egen bedrift i en alder av 48 år. Så langt tyder alt på at etableringen har vært en suksess.

LEVER DRØMMEN: Kristin har etablert sin egen bedrift i en alder av 48 år. Så langt tyder alt på at etableringen har vært en suksess. Foto:

Artikkeltags