Snart får han skjenke i frisørsalongen

ØL: Trolig kan Thor Åge Olsbyskjenke en øl til Morten Elvsvebakken i nær framtid.

ØL: Trolig kan Thor Åge Olsbyskjenke en øl til Morten Elvsvebakken i nær framtid. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Thor Åge Olsby kan trolig snart by kunde Morten Elvsvebakken på et glass øl i salongen.

DEL

Inne på Cut Throat Barber Shop i Hamar er innehaver Thor Åge Olsby glad for at kommunestyret vedtok en liberalisering av skjenkereglene i Hamar kommune.

Mens utestedene i Hamar fortsatt må stenge serveringen klokka 01.30, skal frisører, velværetilbud og lignende få tilgang til å skjenke alkohol, forutsatt at barn og unge ikke er i målgruppen.

– Jeg har gått og ventet på dette vedtaket siden jeg søkte om på få skjenkebevilling i januar. Jeg er jo kjempeglad for at man nå åpner opp for alkoholservering hos frisørsalonger, sier Olsby.

– Hva ser du for deg å servere i salongen din?

– Det er litt tidlig å si, for jeg har ikke turt å håpe for mye for da ville jeg ha blitt så skuffet hvis jeg skulle få nei av kommunen. Men jeg har hatt noen tanker rundt dette. Jeg har blant annet kontakt med noen som driver et mikrobryggeri, så jeg har veldig lyst på å servere lokal øl i tillegg til noen klassiske amerikanske ølprodukter, sier Olsby.

– Hvordan reagerer kundene på at du har søkt?

– Alle synes det er kjempebra.

Kunde Morten Elvsvebakken skyter inn:

– Jeg synes det er helt knall at han har søkt og kunne tenke meg å ta en øl i salongen hans,.

– Hvorfor er det viktig for deg å servere alkohol i salongen din, da, Olsby?

– Det er et veldig godt spørsmål. Jeg har ingen intensjoner om å skape et nytt drikkested, men jeg har jobbet hardt med å få til en autentisk barbershop, sånn som de var i gamle dager, hvor man viderefører gammelt tradisjonelt håndverk. Barberer er verdens nest eldste yrke, og slik det var før var barbershopen et møtested hvor folk tok en øl og snakket sammen. Det var der de var sosiale og der de ble oppdatert på nyheter. Et sånt miljø ønsker jeg å skape på salongen, sier Olsby.

– Det er jo litt viktig at voksne folk av og til får bestemme litt selv.

Artikkeltags