Ber om folkets hjelp til å finne et nytt turistkontor

PÅ LETING:  Leder for Hamarregionen Turistkontor, Ingunn Hagen, jakter nye lokaler til turistkontoret. I mellomtiden blir det et halvår i dette lokalet på Park.

PÅ LETING: Leder for Hamarregionen Turistkontor, Ingunn Hagen, jakter nye lokaler til turistkontoret. I mellomtiden blir det et halvår i dette lokalet på Park. Foto:

– Hvor skal vi ligge? undrer leder for Hamarregionen Turistkontor, Ingunn Hagen. Nå blir folket bedt om å komme med råd.

DEL

– Her er våre midlertidige lokaler, sier Ingunn Hagen.

Hamarregionen Reiseliv har slått seg sammen med Hamarregionen Utvikling og sammen er de blitt til Hamarregionen Utvikling og Reiseliv.

Og turistkontoret på Østre Torg er flyttet.

Nå har turistkontoret i byen flyttet inn i et kontorlokale som ligger rett innenfor døra på gründerhuset Park i Midtbyen.

– Men her har vi bare tenkt å være et halvt år, sier Hagen.

Målet er å finne nye lokaler til 1. mai, og det er her man nå vil ha innspill fra lokalbefolkningen.

Ikke bare ønsker Hagen og hennes medarbeidere tips om hvor lokalet bør ligge i byen, de vil også høre folkets meninger om hvordan turistkontoret bør utvikles i framtiden.

– Hva skal vi være for hvem, er det noen naturlige samarbeidspartnere der ute, er det noen vi bør samlokalisere oss med, og hvor bør vi fysisk ligge? sier Hagen, som inviterer folk til å ytre meningene sine via Facebook-siden «Visit Hamarregionen».

For nå starter jobben med å etablere det permanente og framtidige Turistkontoret.

– Hva ønsker dere selv?

– Drømmen er å lage et spennende konsept og kanskje finne noen som vil samlokaliseres med oss for å hente ut noen synergieffekter, sier Hagen.

Turistkontoret er salgsforlengende arm for reiselivsaktørene i Hamar, Stange og Løten. Her skal lokalbefolkning og turister få informasjon om overnattingsmuligheter, aktiviteter og severdigheter, gratis brosjyrer og bykart, i tillegg til at kontoret selger tur- og sykkelkart og leier ut sykler.

– Vi hadde mange tusen besøkende innom i sommer, ifra alle verdensdelene. Men Tyskland, USA, Nederland, Sverige og Danmark utmerker seg mest, opplyser Hagen.

Et virtuelt turistkontor på trappene. Med 360-graders VR-filmer fra spennende reisemål på Hedmarken. Det skal lanseres som en app senere.

Artikkeltags