Uteserveringen i haven kommer tilbake

UTE: Markedsansvarlig Jan Tore Engen, daglig leder Hanne Linderud og kjøkkensjef Michael Lundmark gleder seg til å åpne uteserveringen på Victoriahaven.

UTE: Markedsansvarlig Jan Tore Engen, daglig leder Hanne Linderud og kjøkkensjef Michael Lundmark gleder seg til å åpne uteserveringen på Victoriahaven. Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

– Tilbake til 90-tallets storhetstid, sier trioen på Victoriahaven. Nå bygges det en ny uteservering som innvies 1. mai.

DEL

På 90-tallet var Victoriahaven selve treffplassen om sommeren. Dagens drivere har satset mange penger på en ny uteplass. 1. mai skal det stå klart.

– Mange har savnet den gamle Victoriahaven-følelsen. Vi skal tilbake til 90-tallet, men med mer søkelys på mat; selv om vi ikke skal ha noen spiseplikt ute, sier daglig leder Hanne Linderud.

– Når vi sitter med en perle, midt i Hamar sentrum, med en historikk som strekker seg tilbake til 50-tallet, så skulle det bare mangle at vi ikke gjorde noe mer ut av stedet, skyter markedsansvarlig Jan Tore Engen inn.

Det bygges 60 sitteplasser, i tillegg kommer ståbord hvor folk kan nyte sin drikke stående. Deler av uteserveringen blir dekket av et tak laget av pleksiglass, og det blir spredte varmeelementer slik at man kan benytte utendørsdelen også på mer ruskete værdager.

– På et podium skal vi ha en «kongen på haugen grill», hvor vi lager maten, sier Engen.

Kjøkkensjef Michael Lundmark klarer nesten ikke å vente til åpningen, og jobber allerede med menyen:

– Vi tar en pause i social dining-konseptet i sommermånedene, men tar med oss mye av tankene derfra. Men det blir mer sommermat med grillet kjøtt og fisk og en masse spennende tilbehør som hører sommeren til. Fra 1. mai serverer vi lunsj i helgene, mens det fra 19. juni til 21. august blir servert lunsj hver eneste dag, forteller Lundmark.

– Hvordan har det første året gått?

– Responsen har vært formidabel og omsetningen har vært mye bedre enn de mest optimistiske anslagene vi hadde på forhånd. Vi er strålende fornøyde, sier Jan Tore Engen.

Artikkeltags