Slik går de videre etter mathall-utkastelsen

BELEILIG: Werner Porsvik hadde allerede blitt lokket til å flytte bedriften Hamar Grafiske Senter tilbake til Brumunddal da han fikk oppsigelsen.

BELEILIG: Werner Porsvik hadde allerede blitt lokket til å flytte bedriften Hamar Grafiske Senter tilbake til Brumunddal da han fikk oppsigelsen. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Hamar skal få ny mathall. Tre bedrifter i Torggata 13 måtte kastes ut. Hvordan går det med de?

DEL

Sveip i motivene over.

– Her er det «no hard feelings». Vi flytter ut og heier på planene til Bobby. Det kommer til å bli kjempebra, for Hamar, for Bobby, for Hamars innbyggere og for oss! sier Werner Porsvik hos Grafisk Senter Hamar.

Han leder en av tre bedrifter som fikk en brutal beskjed om å pakke og flytte.

Men i deres tilfelle kom utkastelsen beleilig.

Drastisk valg

Christian «Bobby» Vold og Vold Eiendommers planer om å etablere en stor mathall i Hamar er bejublet. Men for å få til mathallen, som skal stå klar til neste sommer, måtte han kaste ut tre bedrifter som leide lokaler hos han, og som betalte husleien punktlig.

– Jeg måtte dessverre si dem opp. De har vært gode leietakere alle sammen. Kanskje litt drastisk å gjøre i Hamar sentrum i dag, men jeg følte at dette var en såpass god idé at jeg ville kjøre på, sa Vold til Hamar Dagblad da nyheten ble gjort kjent.

Inne hos Grafisk Senter Hamar, eller Grafisk Partner Hamar som bedriften heter i registrene, forteller de om en spesiell seanse da de fikk oppsigelsen:

– Da Bobby kom med oppsigelsen så kom han inn her og hadde nok grudd seg litt. Det så ut som han hadde en klump i halsen. Og han var nok redd for at jeg skulle bli lei meg. Da kunne jeg raskt trøste han med at vi var på tur ut. Stemningen ble fin, sier gründer og daglig leder, Werner Porsvik.

– Det som hadde skjedd i forkant var at vi fikk nyss om at vi kunne søke økonomiske midler av Ringsaker Vekst for å etablere oss i Brumunddal. Da gjorde vi det. Vi frikk tilskudd på noen hundre tusen kroner. Det skyldes en svært framoverlent og næringsvennlig Ringsaker kommune som ønsket en grafisk bedrift tilbake i Brumunddal, sier Porsvik.

– Hvis du kjenner litt til Brumunddals historie så hadde byen tidligere store grafiske bedrifter som Hagen Offset og DMT i mange, mange år. Og de omsatte for et sted mellom 40 og 60 millioner kroner. I Moelv hadde de Willy Berg Trykkeri i mange år.

– Nå var det ingen igjen.

Dermed flytter Porsvik hovedkontoret fra Hamar til Brumunddal. Men, bevarer et lite avdelingskontor på Hamar med to kontorplasser i Grønnegata 1 som skal ta seg av kundene i Hamar og omegn. Flyttingen skjer allerede 1. november.

NY HVERDAG: Werner forbreder ansatt Cristian Navarro Rodriguez må begynne å pendle til Brumunddal, men kan også jobbe på et avdelingskontor i Hamar i perioder.

NY HVERDAG: Werner forbreder ansatt Cristian Navarro Rodriguez må begynne å pendle til Brumunddal, men kan også jobbe på et avdelingskontor i Hamar i perioder. Foto:

Bedriften, som har en 13 år lang historikk, har i dag fem ansatte og omsatte i fjor for 5,2 millioner kroner.

Det er et grafisk produksjonshus som leverer alt fra trykksaker, messe- og displaysystemer, skilter og dekor til grafisk design, 3D-bilder og websider.

– Når vi flytter så bytter vi navn til Grafisk Senter Innlandet, fordi vi skal nå ut lenger enn i dag. Målet vårt er å utvide med kontorer i Moelv, kanskje på Gjøvik og i Lillehammer. Og på Elverum, sier Porsvik.

– Omsetningen neste år skal opp med en million kroner. Minst.

Økologisk frisør

– Jeg er i forhandlinger om lokaler i sentrum, sier Lapman To hos bedriften HeadZUP.

Han startet opp i Torggata 13 som byens første frisør med kun økologiske produkter i salongen.

Flyttingen gjør at han etter alt å dømme går opp fra 74 til rundt 100 kvadratmeter på salongen.

– Hva tenker du om at du må flytte?

– Etter fem års drift hadde jeg uansett planer om å pusse opp her. Jeg ser fram til å skape en «ny» arbeidsplass med ny utsikt.

To skal holde normal drift fram til han går ut i en litt forlenget juleferie..

UTVIDER: Lapman To hos HeadZUP benytter anledningen til å utvide frisørbedriften når han skal inn i nye lokaler.

UTVIDER: Lapman To hos HeadZUP benytter anledningen til å utvide frisørbedriften når han skal inn i nye lokaler. Foto:

– Hvordan har det vært å være frisør nederst i Torggata?

– Veldig bra. Jeg er fornøyd både med kundene mine og omsetningen. De første to-tre årene var det veldig mye jobbing, men så fikk jeg barn og da ble det litt mindre jobbing.

Han har fått avlastning og mer tid til å være pappa ved å ta inn en ansatt.

Flyttingen blir en mulighet til å utvide:

– Når jeg flytter blir det åtte stoler og to nye frisører på salongen. Da blir vi tre. I tillegg til en frisør som jobber fast på NRK i Oslo, som jobber deltid hos meg, sier To.

Signerer kontrakt

I seks år har Undis Larsen Stavseng drevet O Happy Day, en butikk som blander klær, sko, smykker, vesker, interiør, klær og ting som Unni selv liker.

Hun er også på vei videre:

– Det kom veldig brått på, men det var ikke veldig overraskende. Og det er ingen krise at jeg må flytte på meg, selv om jeg trives ufattelig bra i disse lokalene, sier Stavseng.

INGEN KRISE: Unni Larsen Stavseng (til høyre) og ekstrahjelp Anette Eilertsen hos O Happy Day innser at en æra er over.

INGEN KRISE: Unni Larsen Stavseng (til høyre) og ekstrahjelp Anette Eilertsen hos O Happy Day innser at en æra er over. Foto:

– Jeg har alltid hatt troen på denne delen av byen og synes jeg har så fine lokaler i dag. Butikklokalene er stilige og vi har fine fasiliteter bak, med stort lager, parkering, kontor, bad og dusj og kjøkken. Nå er det snart slutt.

Hun er i sluttforhandlinger med en gårdeier med meget sentrale lokaler i Hamar, men avtalen er ikke signert ennå, så Stavseng holder kortene tett til brystet om hvor hun havner.

– Jeg fortsetter og jeg tror det blir bra.

– Kundene skal nok klare å finne meg igjen, sier hun og smiler lurt.

Artikkeltags