Taket på uteserveringen klappet sammen

KOLLAPS: Uteserveringen til Victoriahaven klappet sammen.

KOLLAPS: Uteserveringen til Victoriahaven klappet sammen. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Slik ser uteserveringen til Victoriahaven ut nå.

DEL

– Taket tålte rett og slett ikke snøen og klappet sammen, forklarer Hanne Linderud, som driver Victoriahaven i Strandgata sammen med Jan Thore Engen.

Allerede torsdag var arbeidere på plass for å få satt opp nytt tak.

– Vi har snakket med gårdeier, og skal bygge et litt stødigere tak denne gangen. Heldigvis var det ikke gjester til stede da taket klappet sammen. Men det var veldig irriterende at det skjedde nå, innrømmer Linderud.

For mange er Victoriahaven synonymt med uteservering. Nå er det bare tiden og veien igjen til utesesongen starter på serveringsstedet.

– Vi gleder oss til å komme i gang. Mange forbinder oss med sommer og sol og servering av mat og drikke. Målet er å komme i gang rett over påske, sier Linderud.

Hun regner med at uteserveringen skal være reparert i løpet av kort tid og at målet om å servere utepils etter påske holder.

Hamar opplever mange nyetableringer på restaurantfronten. Nylig åpnet Heim Gastropub på Hamar, hvor det blir uteservering. Det samme får nykommer Hamar Istanbul Restaurant, også de lokalisert ved Østre Torg.

– Hardere konkurranse om utegjestene?

– Det er en del av livet i denne bransjen, men Victoriahaven fyller sitt eget segment. Vi er vant til at det dukker opp nye konkurrenter. Noen forsvinner, noen blir værende.

– Mitt inntrykk er heldigvis at kaken bare blir større og større på Hamar, sier Linderud.

– Vi tror det skal gå veldig bra, også i år.

Artikkeltags