Grethe byttet bransje etter 33 år

NY TILVÆRELSE: Fra saks til briller for Grethe Kirkerud som har startet jobb hos Optiker Ottestad.

NY TILVÆRELSE: Fra saks til briller for Grethe Kirkerud som har startet jobb hos Optiker Ottestad. Foto:

Mange i byen kjenner Grethe Kirkerud som frisør. Nå har hun byttet bransje.

DEL

– Jeg har vært frisør i hele mitt liv. 33 år. Siden jeg startet i læra da jeg var 17. Men det har ligget i meg i mange år at jeg ikke skal være frisør hele livet mitt, sier Grethe Kirkerud.

Hun er kjent for å ha jobbet på flere frisørsalonger i byen (sist Aveda på CC Hamar), og for å ha drevet salongen Frøken Kirkerud i Sverres gate.

Da Optiker Ottestad (Interoptik) i gågata søkte etter en ny medarbeider, slo hun til.

– Dette var ikke en beslutning jeg tok nylig. Det er noe som har vokst fram over mange år. Å ta seg jobb hos en optiker har jeg alltid sett på som «fint håndverk». Samtidig handler det om kunderelasjoner og har et element av det ytre i form av form og farge, som jeg kjenner igjen fra frisøryrket, forteller 48-åringen.

– Både forskjeller og likheter.

Tittelen er butikkmedarbeider og brillestylist.

– Det er gutta som er optikerne. Jeg kommer til å være en del i butikken for å hjelpe kundene med å finne de rette brillene og gjøre tilpasninger, men kommer også til å jobbe en del på verkstedet. I tillegg til å gjøre alt det arbeidet som må til for at butikken skal gå rundt, sier Kirkerud.

Hun tar ikke et endelig farvel med frisørlivet:

– Jeg har åtti prosent stilling hos optikeren. En dag i uka kommer jeg til å pleie kontakten med det gamle yrket mitt ved å klippe de faste kundene mine en gang i uka på Zik Zak på Ridabu.

– En god løsning for å slippe følelsen av å ta et endelig farvel med frisøryrket og med alle kundene som jeg har møtt i alle år hver femte-sjette uke.

Artikkeltags