Jill vil lage Norges første blomster-drive-in

DRIVE-IN-BLOMSTER: Jill Foss håper å starte opp med drive-in-blomstersalg utenfor butikken i Vognvegen.

DRIVE-IN-BLOMSTER: Jill Foss håper å starte opp med drive-in-blomstersalg utenfor butikken i Vognvegen. Foto:

– Her har jeg lyst på å starte med blomster-drive-in, sier Jill Foss hos JB Blomster på Storhamar.

DEL

Les også: Nå kommer blomsterbudet også med kake

I mai var Jill Foss på plass med JB Blomster etter å ha flyttet blomsterbutikken fra Stange til Hamar.

Beliggenheten på hennes butikk er et kryss i den svært trafikkerte Vognvegen på Storhamar, som fanger opp trafikken inn og ut av byen, og mange av de handlende som er på vei til eller fra Maxi storsenter.

Og nå har hun fått en idé som hun lover skal testes ut.

Bygger drive-in-bod

– Jeg har lyst på å starte drive-in-salg av blomster, sier Foss.

– Det må være helt nytt i Norge. For jeg har googlet og hørt rundt omkring. Det er mange som driver med drive-in med andre produkter, men blomstersalg på denne måten er det nok ingen som driver med.

– Hvorfor?

– En må gjøre noe med den harde konkurransen fra matvarekjedene, som har tatt blomster inn i sitt sortiment og gjort hverdagen for blomsterforhandlerne mye tøffere. Derfor må vi som driver med blomsterhandel ikke være redde for å gjøre noe nytt. Vi må komme opp med konsepter som gjør det enkelt å handle. Spesielt for mannfolka, som ikke er de som er hyppigst innom blomsterforretningene. Med en drive-in kan de handle blomster uten å gå ut av bilen, på vei hjem til samboer eller kone.

Tanken er å bygge en bod på kanten av veien, rett ved blomsterbutikken.

– Man kjører helt inntil luka, velger blomster, betaler med kort og kjører raskt videre. Boden må både være oppvarmet og bemannet, sier Foss.

– Og det må være et enkelt konsept for kunden, med ikke for stort utvalg. Rose-, og blandings- og gavebuketter. Ingenting ferdiglaget, men produsert inne i butikken.

I første omgang ser Foss for seg drive-in-blomsterbutikken som et prøveprosjekt, kun åpent på fredager. Blir det en suksess så kan tilbudet utvides til flere dager i uken.

– Det skal bli morsomt å teste, og jeg tror at det er en mulighet for at dette kan bli en suksess.

Trives på Storhamar

– Hvordan har driften vært siden oppstarten?

– Veldig positivt. Det virker som om det er behov for en blomsterhandler på Storhamar, og jeg trives veldig godt, selv om det tar tid å gjøre folk kjent med at butikken er her. Mange glemmer å titte til siden når de kjører ned mot Maxi, men plutselig kommer nye fjes inn i butikken min og sier: «Oi! Jeg visste ikke at det var en sånn butikk her».

– Så, når kommer drive-in-butikken?

– Jeg hadde håpet å få den opp og stå denne sommeren, men så må jeg høre litt med kommunen og det må bygges en bod. Den skal være på plass til våren.

– Men: Jeg er veldig fristet av å ha en oppvarmet bod klar til allerede denne julen. Kanskje får jeg til en bod som står ved veien hele den siste handleuka før julaften, med juleblomster og dekorasjoner.

– Det hadde vært noe, det.

Artikkeltags