Klar med Prøysen-verk

MUSIKKVERK: Erland Dalen er klar med «Prøysen i hundre», et musikkverk tilpasset barn i barnehager og skoler.

MUSIKKVERK: Erland Dalen er klar med «Prøysen i hundre», et musikkverk tilpasset barn i barnehager og skoler. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Erland Dahlen har arrangert kjente og ukjente Prøysen-tekster i musikkverket «Prøysen i hundre».

DEL

Musikkverket «Prøysen i hundre - en musikal med Prøysenviser» er klart til bruk for skoler og barnehager. Bak verket står Erland Dahlen og musikkforlaget Cantando.

– Mottakelsen har vært svært hyggelig, og drømmen min er at man nå tar i bruk Prøysen enda mer enn tidligere landet rundt. Jeg synes det er viktig at dagens unge også blir kjent med Prøysen, han er kanskje ikke så naturlig del av «barnetroen» for dagens barn som vi eldre gjerne vil forestilie oss, sier Erland Dalen.

Han startet opp barnekoret Filiokus i 1991 sammen med Erling Thingstad. Sammen med Filiokus har man nå sunget inn sangene i musikkverket, som nå er utgitt. Og man har vedlagt CDer både med og uten sang.

Koret har gitt ut to CD-er tidligere og kan skilte med en rekke forestillinger.

Filiokus er for gutter og jenter i første til sjuende trinn i skolene i Hamar og omegn, og de øver fast i korsalen på Hamar Kulturhus.

I heftet er det også en dramatisert fortelling som ledsager sangene slik at man kan lage en hel forestilling av «Prøysen i hundre». Denne fortellingen er skrevet av Rannveig Westvik Skiri.

Artikkeltags