Samlet inn 46.000 kroner

BADET: Siw-Randi Junge Aarebrot skulle samle inn penger til Sykehusklovnene, og måtte for hvert nye mål gjøre en oppgave. Her er hun på vei ut for å bade. Foto: privat

BADET: Siw-Randi Junge Aarebrot skulle samle inn penger til Sykehusklovnene, og måtte for hvert nye mål gjøre en oppgave. Her er hun på vei ut for å bade. Foto: privat

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Siw-Randi Junge Aarebrot ble utfordret til å samle inn 5000 kroner. I løpet av to dager hadde hun nådd 46.000.

DEL

Siw-Randi er bosatt i Hamar og har en liten frøken på 14 måneder og en gutt på fire. Hun er aktiv på sosiale medier gjennom «Mammabanden», en gjeng på syv ivrige mødre som ønsker å vise en ufiltrert versjon av hverdagen med små barn. De er både på Snapchat, Facebook og Instagram.

– På sosiale medier har man lyst å vise fram det som er hyggelig, men ofte kan det gi for eksempel mødre, dårlig samvittighet og kanskje også lav selvtillit til tider. Derfor synes vi det er fint å kunne framstå som en motvekt til det filtrerte, tilsynelatende perfekte og håper andre foreldre kan senke forventningene til seg selv. Vi strever alle sammen med mange av de samme tingene, det er bare ikke så synlig i sosiale medier. Det ville vi gjøre noe med, forklarer Siw-Randi.

Ble utfordret

Og det var i forbindelse med Mammabanden at innsamlingsaksjonen startet. Siw-Randi ble utfordret til å samle inn 5000 kroner til den ideelle organisasjonen «Sykehusklovnene», en organisasjon som reiser rundt på sykehus og underholder barn – og voksne.

– På 35 minutter hadde jeg fått samlet inn målet på 5000 kroner. Da ble målet økt til 10.000, og vi satte opp ulike ting jeg måtte gjøre hver gang vi nådde et mål. På 10.000 kroner gikk jeg fjelltur og klemte folk jeg møtte, smiler Siw-Randi.

Også 20.000 ble nådd og da hoppet Siw-Randi i havet. Planen var å hoppe fra stupetårnet hvis de nådde 50.000 på to dager, men tallet stanset på 46.000.

– Det har vært en helt fantastisk giverglede. Folk har vært så engasjerte og det er fint å kunne bidra til sykehusklovnens videre drift, smiler den spreke mammaen.

Besøk av politiker

Selv om innsamlingsaksjonen er over fortsetter Siw-Randi og Mammabanden å dokumentere hverdagen på Snapchat og andre sosiale medier.

– I september har vi holdt på et år, og hver måned inviterer vi «månedens pappa» innom oss. På søndag kommer Knut Arild Hareide. Vi ønsker å vise fram hvordan han kombinerer det å være familiefar og toppolitiker, sier Siw-Randi før hun er nødt til å haste videre. Det er nemlig ei lita ei i bakgrunnen som krever litt mer oppmerksomhet.

Artikkeltags