– Det må bare bli mer gaming og flere turneringer i Hamar

Artikkelen er over 1 år gammel

Rundt 100 deltakere på første gamingturnering på O'Learys mandag. Nå er alle enige: Det må bli flere turneringskvelder.

DEL

Bla i bildene over for å se flere motiv fra første GameINN Monday.

– Jeg er så nervøs og svetter, sier Per Andreas Frøiland rett før han skal møte Jørgen Fallet Brobakken til skikkelig FIFA-duell.

Det ender med tap.

For Brobakken, som er den del av HamKams e-sportslag, og som deltar i E-sport-serien i FIFA som sendes på Eurosport, blir det seier på hjemmebane. Han går helt til topps i historiens første gamingturnering på O'Learys, kalt GameINN Monday.

– Kjempegøy å ha en slik turnering på hjemmebane. Og for gamingmiljøet er det veldig bra at man lager en sånn event lokalt. Det er bare positivt for alle, og det må bare bli mer av dette på Hamar, sier Brobakken.

Direkte på Twitch

Høgskolen i Innlandet sørget for direkteoverføring av turneringen på Twitch. Både FIFA- og SmashBros-turneringene ble overført, med mange seere.

Og i SmashBros-turneringen ble det Fabian Krummeich, aka «Near», som vant. Han vant for øvrig også turneringen i samme spill som ble avviklet under The Gathering i Vikingskipet i påsken.

– Det var slitsomt fordi det var mye mer folk som var med i Vikingskipet, men det var gøy, sier Krummeich.

At han nå endelig kunne være med på en lokal turnering, med fysisk oppmøte i hjembyen, var en gledelig overraskelse:

– Det er stas at man lager en turnering med et ordentlig budsjett og at man samler folket, sier Krummeich.

– Fortell litt om hvordan du er blitt så god i SmashBros.

– Jeg har spilte det så å si hver dag i fire år. Jeg trener ganske intensivt og jobber hardt for å bli virkelig god.

– Ja, hvordan blir man god i dette spillet?

– Man må egentlig bare spille mye, og passe på at man gjør konstruktive ting effektivt, som igjen hjelper deg med å løfte deg som spiller. Se på tingene du gjør feil, lære av dem og gå videre.

Også for de yngre

Det er Hamar Game Collective, Høgskolen i Innlandet Hamar, Hamar katedralskole, First Hotel Victoria, O’Learys, HamKam og Hamarregionen Utvikling som går sammen om arrangementet, som vil avvikles med jevne mellomrom i tiden framover.

Håvard Røste fra Hamarregionen Utvikling betegnet første forsøk som en suksess. Nå vil han og de andre ha mer.

– En veldig god start! Det var moro å se at vi klarte å samle mange forskjellig type spillere. Det var ikke bare de som er nesten fulltidsspillere. Hit kom det også folk som spiller for å ha det moro og kose seg. Og det var også litt av hensikten, at vi skulle klare å få til mingling på kryss og tvers. Alt fra HamKams elite e-spillere til mannen/dama i gata, sier Røste.

– Dette var første gang og vi kommer nok til å teste flere kvelder også med andre spill. Vi har allerede fått inn mange ønsker når det gjelder spill som vi skal ha turneringer i.

18-årsgrense første kveld. Neste gang kan det bli en egen junior-kveld.

– Det kan godt hende vi teste også en kveld med yngre spillere. For dette er et slags hybrid-konsept der vi prøver å lage nye møteplasser.

Gamerne sitter ofte hjemme og spiller. Det er sosialt også over hodetelefonene, men å møtes fysisk er ifølge Røste enda bedre:

– Det gir en litt ekstra dimensjon når man sitter i et lokale og folk står rundt deg mens du spiller. Spillerne selv sier det, at hjertet pumper litt ekstra med tilskuere i samme lokale, sier Røste.

– Nå har vi riggen, plattformen og de gode hjelperne, så nå er det bare å la dette surre og gå.

Artikkeltags