Bolsjunov og Klæbo møtes i Hamar-duell

TIL HAMAR: 
Johannes Høsflot Klæbo og Alexander Bolshunov skal kjempe mot hverandre i Kirkebakken Grand Prix.
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

TIL HAMAR: Johannes Høsflot Klæbo og Alexander Bolshunov skal kjempe mot hverandre i Kirkebakken Grand Prix. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Aleksandr Bolsjunov og Johannes Høsflot Klæbo er blant løperne som kommer til sommerens Kirkebakken Grand Prix.

DEL

– Den store hiten i vinter har vært duellen mellom Aleksandr Bolsjunov og Johannes Høsflot Klæbo i verdenscupen. Nå kommer begge til Kirkebakken Grand Prix for å gjøre opp, sier Dag Bjørnstad og Avle Christen Bjørn.

Estland-pause

De legger ikke skjul på at det er stolte over å kunne gjenskape verdenscup-dramaet i Hamar sentrum onsdag 19. juni, og kaller det som kommer til å skje for en «superduell» mellom to rivaler som har kjempet mot hverandre gjennom hele karrieren.

– De er like gamle, født i 1996, og har vært rivaler siden de var juniorer. Nå er de best i verden.

Kirkebakken-arrangørene har ikke bare klart å skaffe russiske Bolshunov. Til Hamar kommer også Natalja Neprjajeva på kvinnesiden.

– Jeg tok kontakt med trener Marcus Kramer med forespørsel om vi kunne få Bolsjunov og Neprjajeva til Hamar. Det viste seg at russerne under Kirkebakken Grand Prix var på treningssamling i Otepäåa i Estland, forteller Bjørnstad.

Men, Kramer var positiv, og ordnet en gavepakke til Hamar:

– De tar en liten pause fra treningssamlingen og kommer opp til Hamar for å delta, og reiser ned igjen til Estland, sier Bjørnstad.

Ellers vil Ingvild Flugstad Østberg og Therese Johaug komme til Hamar og konkurrere. Her er det duket for en match mellom Flagstad og Neprajajeva. Russeren tapte sammenlagtseieren mot Østberg.

I tillegg kommer Maiken Caspersen Falla til Kirkebakken.

– Da har vi hele pallen fra verdenscupen hos oss, sier Bjørn og fortsetter:

– Johaug nedprioriterte verdenscupen, og vil kaste seg inn i duellen.

De internasjonale skistjernene skal få prøve seg mot mange regionale skihåp.

Mer på TV2

I år har arrangørene kjempet og vunnet fram at de skal få TV-dekning. Tv2 setter av en time på hovedkanalen under arrangementet.

Neste år kan det bli mer.

– TV2 har opsjon på arrangementet også neste år. De er opptatt av å ha en sending fra Hamar, og leker med tanken om å innlemme Kirkebakken Grand Prix med et program eller sending som har rotfeste på underholdningssiden, sier Bjørnstad.

Artikkeltags