De lager ny beintøff konkurranse

HARDT: – Adventur Racing er naturopplevelser og sport. Her er paret Jacob Westerberg og Helén Persson i ferd med å nå en fjelltopp.

HARDT: – Adventur Racing er naturopplevelser og sport. Her er paret Jacob Westerberg og Helén Persson i ferd med å nå en fjelltopp. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Paret Jacob Westerberg og Helén Persson skal lage det første multisportløpet i Hamar, en tøff konkurranse med både løp, sykkel og kajakk.

DEL

– Adventure Racing er en lagsport i eventyr. Man tar seg fram med kart og kompass til fots, med sykkel og kajakk. Man konkurrerer non stop, og konkurransene kan vare fra 24 timer og opp til sju døgn, forklarer Jacob Westerberg.

Nytt i Hamar

I Norge har man hatt Adventure Racing-konkurranser som Challenge 40 i Fetsund og AIM Challenge i Hemsedal, men nå kommer et nytt løp – med start og mål i Hamar.

Et svensk par som flyttet til Hamar for to og et halvt år siden skal nemlig lage det første «Nordic Adventure Race» i Hamar og på fjellet mellom 2. og 4. september.

– Det var naturen, Mjøsa og nærheten til fjell som gjorde at vi flyttet hit, forteller Helen Persson.

Sammen med Jacob og Jo Inge og Wendy Fjellstad fra Ås utgjør de laget Nordic Adventure Racing. De reiser verden rundt for å konkurrere i en av de tøffeste utholdenhetsidrettene som finnes. Laget har blant annet en tredjeplass fra World Series i Wyoming i sommeren 2015 å vise til.

Konkurransene foregår oftest i spektakulær natur.

– Nå ønsker vi å ta adventure racing hjem til Norge, sier paret.

For alle

Hamar-versjonen blir en 24-timerskonkurranse, der både nybegynnere og elite kan få være med og konkurrere side om side.

Konkurransen skal i tillegg være en del av Swedish Adventure Racing Series, som betyr at det blir flere lag fra Sverige, Danmark og Norge vil komme til Hamar for å konkurrere.

Det blir prolog i Hamar den 2. september, med start og mål på Espern Treningssenter. Deltakerne tas deretter til Venabygdsfjellet for overnatting på Spidsbergseter Fjellhotell Resort Rondane, og starten på konkurransen blir på morgenen den 3. september.

– Man må være godt forberedt, trent og mentalt sterk for å ta seg fra start til mål, men man trenger ikke å være noen supermann, understreker Westerberg.

– Alle skal få en sjanse til å ta seg til mål, så det blir muligheter for å ta avkortede varianter. Det blir uansett en flott opplevelse.

I fjellet blir det sykkel og løp. Og på Mjøsa skal det padles. De siste meterne mot mål skjer til fots.

– Norge er skapt for Adventure Racing, og vi er mange tøffinger som elsker naturen. Hvorfor ikke kombinere sport og naturopplevelser? undrer Westerberg.

Nordic Adventure Race

2. til 4. september, med prolog på Hamar, Espern treningssenter.

Start ved Spidsbergseter Resort Rondane 3. september.

Inlines (cirka 45 minutter), trekk/løping i fjellmiljø (3-5 timer), sykkel/MTB på grusvei mot Pellestova (5-7 timer), løping ved Pellestova (2-4 timer), sykkel/MT grusvei (5-7 timer), kajakk på Mjøsa (2-4 timer). Mål: Espern Treningssenter 4. september.

Estimert total tid: 22–26 timer.

Totalt antall kilometer: Cirka 250.

Adventure Racing

Sport med terrengsykling, padling, klatring og løp. Navigering skjer med kart og kompass. Man konkurrerer i lag, gjerne to, tre eller fire personer, men det finnes også individuelle konkurranser.

Artikkeltags