Kirkebakken Grand Prix sendes på TV2

Artikkelen er over 1 år gammel

Hamars store rulleskirenn, Kirkebakken Grand Prix, får en time sendetid på TV2.

DEL

– Vi har nå fått en bekreftelse på at TV2 vil sende en time fra vårt rulleskirenn i Hamar onsdag 19. juni. Det betyr at vi må løfte arrangementet noen hakk, sier en lykkelig Dag Bjørnstad.

Gammel drøm

I år er det 18. gang at man lager et stort rulleskirenn med skistjerner og regionale talenter i Hamar sentrum.

Og for arrangørene er det nå en gammel drøm som endelig har gått i oppfyllelse: Et TV-sendt renn.

– Skirenn har alltid hatt gode seertall, også på sommerføre. Og det hele blir en god del større når det havner på TV, sier Avle Christen Bjørn til Hamar-dagblad.no.

– Og da holder det ikke å gjøre det vi gjorde i fjor. Vi må alltid streve etter å heve nivået. Våre samarbeidspartnere, Hamar kommune og Hedmark fylkeskommune, er også opptatt av at dette blir en folkefest og at det blir gode TV-bilder fra Hamar i sommer, sier Bjørnstad.

Derfor ser de for seg å legge om løpstraseen slik at man også får med seg strandområdet og Koigen på TV-bildene, som sendes ut i hele landet, i tillegg til den spektakulære start- og målgangen på Stortorget.

– Og vi må gjerne få Skibladner og Stupetårnet med på bildene, sier Bjørnstad og smiler.

Skaffer stjernene

– Så hvem kommer til årets Kirkebakken Grand Prix?

– Det er en jobb vi går i gang med på vårparten og det skal vi finne ut i løpet av de neste ukene. Vi skal blant annet til VM i Seefeld for å spane, men vi er litt bortskjemte. Vi bruker alltid å få tak i de største skistjernene til arrangementet, sier Bjørnstad, og legger ti:

– Kirkebakken Grand Prix har blitt en merkevare, og utøverne forbinder oss med kvalitet, sier Bjørnstad.

Han sier at de igjennom dialog med sportssjef for kombinertlandslaget, Iver Stuan, også skaffer herre- og dameutøverne i kombinert til Hamar.

Artikkeltags