Setter opp «Katten med støvlene» igjen

KATTEN TILBAKE: Knut Kippersund Nesdal, Anders Kippersund, Johanne Kippersund og Peter Kippersund er klare for å by på «Katten med støvlene» denne julen. Og på nyåret.

KATTEN TILBAKE: Knut Kippersund Nesdal, Anders Kippersund, Johanne Kippersund og Peter Kippersund er klare for å by på «Katten med støvlene» denne julen. Og på nyåret. Foto:

For andre gang setter Hamar Teater opp «Katten med støvlene» som romjulsteater.

DEL

Rampete katter, en artig møllersønn, en snarrådig prinsesse og en skikkelig slem trollmann.

Hamar Teater gjentar suksessen fra 2015 og setter opp sin versjon av klassikeren «Katten med støvlene» denne romjula.

– Vi har gledet oss til å ta dette opp igjen, for det var veldig moro forrige gang. Vi lekte oss fram til et veldig fint manus. Også har stykket veldig fin musikk. Det første romjulsteateret vi tar opp igjen, sier Johanne Kippersund, som har regien på stykket.

– Vi har gjort noen endringer. Det er litt andre skuespillere denne gangen, vi har flikket litt på manus og har gjort endringer i scenografi. Men det er gjenkjennbart for dem som så det sist.

– Hva handler stykket om?

– Det et klassisk eventyr med en minstegutt som blir igjen når storebrødrene drar ut i verden. Litt sånn Askeladden-type som ikke vet helt hva han skal finne på. Men han møter etter hvert denne magiske katten som ber om støvler. Bakteppet er at det er en ond trollmann som ødelegger landet. Det hele ender i et stort klimaks på slottet hos trollmannen, forteller Kippersund.

Det blir totalt fire forestillinger fredag 28. desember og lørdag 29. desember.

Vi tar med at man i år setter også opp tre forestillinger av «Katten med støvlene» på nyåret: En forestilling lørdag 5. januar og to søndag 6. januar.

Romjulsteateret har en historie som strekker seg helt tilbake til 1994.

– Det som er moro er at det er veldig mange har fått dette som en juletradisjon, sier Kippersund.

Hamar Teater tar definitivt ikke juleferie.

For de mer feststemte blir det kro i festsalen fjerde, femte og sjette juledag (Tipping for n' far, Big Easy Band + Johanne & Knut Kippersund og Hoggorms/Sydvest).

Artikkeltags