IKT-firma dukket opp med penger og kake

OVERRASKET: Linn Gudbransen hos Café UNO sammen med f, v, markedssjef Julie Christensen, konsulentsjef Morten Stårvik og Café UNO-styremedlem Øyvind Martinsen med pengegave og kake.

OVERRASKET: Linn Gudbransen hos Café UNO sammen med f, v, markedssjef Julie Christensen, konsulentsjef Morten Stårvik og Café UNO-styremedlem Øyvind Martinsen med pengegave og kake. Foto:

– Rett og slett rørende! sier Café UNO-vert Linn Gudbrandsen da IKT-selskapet Waveit troppet opp med kake og en pengegave på 50.000 kroner.

DEL

For sjette gang deler Waveit ut penger til et formål som skal lette tilværelsen for lokal barn og ungdom.

– Vanligvis bruker vi å la folk på sosiale medier komme med forslag, men i år så ville vi bestemme helt selv, sier markedssjef Julie Christiansen.

Etter en kort research var de ni (og en halv) ansatte på Waveit enige i lunsjen om at ungdomstilbudet Café UNO i Hamar sentrum skulle få årets pengegave.

– Gi tilbake

– Vi som firma har et ønske om å gi noe tilbake til lokalsamfunnet, og vi føler at vi har råd til det. Café UNO er en verdig mottaker av gaven, for det er så fint at man har etablert et lokalt sted bare for ungdommen. De trenger sårt egne møteplasser, sier konsulentsjef Morten Stårvik i WaveIt, som leverer tjenester og kompetanse til store og små bedrifter.

Linn Gudbrandsen er eneste ansatt på treffstedet, som ligger i andre etasje i gågata i lokalene som tidligere huset byens brudesalong. Ellers drives kafeen på dugnad.

– Da jeg fikk nyheten kom det et gledesutbrudd. Jeg ble skikkelig satt ut. For oss som er vant med å snu på 50-lappen, og som søker finansiell støtte i hytt og vær, vil denne gaven utgjøre mye! sier Gudbransen.

Øyvind Martinsen sitter i styret i kafeen:

– En kan ikke forvente at bedrifter vet hva vi driver med. Bare det at noen ser oss og har lyst til å hjelpe, betyr mye. Noe vi ikke opplever så altfor ofte.

– Hva skal pengene brukes til?

– Vi har foreløpig ikke helt klart for oss hva vi skal investere i. Vi unner oss ikke så mye til vanlig, og det er «loppemarkedsforhold» i kafeen. Det er en lang liste med ting vi ønsker oss, sier Gudbrandsen.

Bryr seg

– Hva er Cafe UNO?

– Det er rett og slett en ekstra stue for ungdom, midt i byen. Her kan de komme og være, fra morgen til kveld, uten å oppleve kjøpeplikt.

– Enten ungdommene kommer alene eller er en stor gjeng så er det alltid noen til stede, som ser de og som bryr seg om dem.

Artikkeltags