Gå til sidens hovedinnhold

– Vi ønsker et skifte

Artikkelen er over 6 år gammel

Hamar Venstre ønsker et politisk skifte i Hamar, men om det blir Einar Busterud eller Knut Fangberget som får partiets ordførerstøtte avgjøres først etter valget.

VALG 2015: – Vi er ikke på kurs Arbeiderpartiet i jernbanesaken og i mange andre saker, sier Live Giset, Stig Vaagan og Sjur Skjævesland i Hamar Venstre.

– Mangler åpenhet

Med sju punkter som begrunnelse for å bidra til et politisk skifte, kalte Hamar Venstres tre toppkandidater inn til pressekonferanse.

Det er særlig i jernbanesaken som sentrumspartiet føler at de har lite til felles med posisjonen i rådhuset:

– Arbeiderpartiet har inntatt en vente-og-se-holdning, og er på defensiven. Arbeiderpartiet har ikke egne tanker rundt trasévalg, og vi er forvirret, sier Giset.

Hamar Venstre ønsker seg en jernbanefri strandsone og vil ta farvel med korridor vest. Frigjorte arealer skal ifølge partiet brukes til rekreasjon og aktiviteter for innbyggere, gjester og turister.

– Leser man programmet til BBL på nett og ser på uttalelsene deres i etterkant så sender også de motstridende signaler, og Høyre har i det siste gått imot eget vedtak om å ikke utrede dobbeltspor i strandsonen, påpeker Giset.

På lista over grunnene til at partiet går ut og ber om politisk skifte står også nedleggelsen av ungdomsklubben og ungdomskontakten i byen.

– Hamar Venstre var imot nedleggelsen av dette tilbudet og ønsker å få det tilbake. Her har vi ikke fått støtte fra posisjonen, heter det i uttalelsen fra partiet.

– Rådmannssaken skremte oss med mangelen på åpenhet. Ennå vet ingen annet enn noen få den hele sannheten i denne saken.

Forhandler

Stig Vaagan ønsker seg flest mulig Venstre-stemmer ved valget:

– Fordi da får man til et skifte i byen.

– Hvem vil dere støtte som ordfører? Fangberget eller Busterud?

– Meningsmålingene har vært veldig oppløftende for vår del og vi mener vi har vår egen ordførerkandidat. Men når valget er over så vil vi forhandle og se hvem som er villige til å ta inn mest Venstre-politikk, sier Vaagan.

– Dere kunne tenke dere en varaordførerposisjon?

– Ja, vi er klare for å komme i posisjon og klare for å få økt innflytelse i Hamar-politikken.