Gå til sidens hovedinnhold

Vil drive Hamar billigere

Artikkelen er over 6 år gammel

– Få kontroll på kommuneøkonomien i Hamar, sier Fremskrittspartiets Karsten Kamp og Erling Behrens.

VALG 2015: – Nøkternhet i forhold til investeringer må gjelde i tiden framover. Samt å finne billigere løsninger på driften, sier Fremskrittspartiets ordførerkandidat, Erling Behrens.

Naturlig avgang

– Om vi har sjans på ordførerposisjonen i byen er vel å dra det langt, men vi håper på et best mulig valg for å få mer Fremskrittsparti-politikk i byen, sier Behrens.

Fremskrittspartiet i Hamar er opptatt av anstrengt kommuneøkonomi og kontroll på kostnadene, og uten at det burde være noen overraskelse går også de nå ut og sier at partiet ønsker et regimeskifte i Hamar. Grunnen er at kommunen kan driftes bedre.

– Hvordan skal vi få mest mulig ut av hver krone i bruker, og samtidig ivareta primærtjenestene våre? Vi mener Hamar må ta grep, kutte byråkrati og effektivisere – uten at det skal gå ut over skoler, barnehager og helse og omsorg, sier Behrens.

– Hvor skal det kuttes?

– Byråkratiet er stort og der det er naturlig bør man kutte i administreringen av kommunen. Digitale løsninger og en enklere hverdag må overta for brukerne, mener Kamp.

Hamar kommune må spare 76 millioner kroner. Fremskrittspartiet regner med at den prosessen vil gå lett:

– Vi har en naturlig avgang på sju prosent. Nå er tiden inne å se på hvilke av stillingene vi skal erstatte og hvilke vi klarer oss uten. Også må selvfølgelig vi se helhetlig på tjenestetilbudet. Målet er å drifte så bra at vi lokale skal kunne fjerne eiendomsskatten innen 2022, sier Behrens.

Uten lys

Innen idrett er Kamp opptatt av at breddeidretten skal få støtte:

– Men, kommunen har bygget opp flotte arenaer til idrettene i Hamar som idrettslagene bør klare å drifte. Og vi må nå forvente at toppidretten klarer å drifte i balanse, ser Kamp og legger til:

– Et lite eksempel på feil bruk av penger: I den nye idrettsparken på Børstad skal det være skøytebane om vinteren og her skal bandyen i byen ha treninger. Men man har altså ikke råd til å sette opp flomlys der. Man sprøyter inn millioner for å hjelpe toppidretten, mens populære breddetiltak taper. Få på lyset! Dette er ikke en stor utgift.

– Bør Hamar ta imot syriske flyktninger?

– Det er et press på kommunale boliger, og inntil vi har ryddet opp på dette området bør vi heller legge forholdene til rette for dem som er kommet hit, slik at de kommer i jobb, sier Behrens.

– Til slutt: Hva tenker dere om jernbanetrasévalget?

– Vi ønsker å avvente til selve utredningen er klar, men mest mulig i tunnel og ja takk til en sentrumsnær jernbanestasjon.