– En formidabel start! Vi har definitivt fått merke at beliggenhet har mye mer å si enn vi trodde, sier daglig leder Jon Rune Tørrissen hos Altibil.

Ventelister

Tidligere holdt bilforretningen til i Kappveien, bak Haugs bilsenter. Etter fire år i Vang valgte bedriften å overta Hamjern Bils lokaler på Midtstranda da de flyttet inn i Jorkjend-lokalene ved Maxi.

I forbindelse med flyttingen etablerte Altibil et Mekonomen-verksted i lokalene.

– Vi har per i dag en og en halv ukes ventetid på verkstedet, selv med en liten grad markedsføring, sier Tørrissen, som forbereder seg på oppbemanning for å møte etterspørselen.

Altibil og Mekonomen har i dag 12 ansatte.

I 2014 omsette de for 39 millioner kroner, og i fjor økte omsetningen til 48 millioner kroner. Det er en rekord de forventer å slå også i år.

Pickup-forhandler

– Hva er profilen deres?

– Vi tar inn det meste og selger videre, så lenge det er kurante objekter. Men det som er nytt er at vi har gått fra å være ren bruktbilhandel til å få merkevaren Isuzu, forteller Tørrissen.

Det er pickupen D-Max man satser på.

– Vi solgte mye pickup, så da vi fikk tilbud om bli merkeforhandler så måtte vi bare si ja. Nå er vi de eneste i Hamar som har Isuzu og som heldyrker pickup

– Hvorfor står pickupen sterkt her på Hedmarken, tror du?

– Det er mange bønder her, og mange pickuper brukes i næringslivet. Men også hos privatpersoner står den forbausende sterkt. Det er en robust bil med enorme muligheter for nyttelast. En allsidig og tøff biltype for dem som ikke er på jakt etter en «familievennlig bil», selv om de også finnes i femsetersversjoner.