Det er en forestilling som har gått for fulle hus på steder som Stavanger og Lillestrøm.

I forestillingen forteller Britt-Synnøve Johansen om Piaf sitt liv og framfører noen av hennes mest kjente sanger på norsk.

– Første gang jeg sang Edith Piafs sanger på norsk, var i 2001. Responsen var overveldende – mye sterkere enn jeg kunne ane. Musikken, tekstene, den sterke historien om Piafs liv, hadde gjort et rystende sterkt inntrykk på meg, både som artist og menneske. Piafs liv og musikk handler om hjerte og om smerte – men på en bra, troverdig og ekte måte. Nå gjorde stoffet så sterkt inntrykk på mitt norske publikum at de gråt og lo om hverandre. Siden har Piaf og hennes musikk fulgt meg.

Johansen har gjendiktet tekstene, fra fransk til karmøydialekt. Målet var å gjøre å gjøre to kabaretforestillinger under Filmfestivalen i Haugesund, men det endte med en stor turné ut i kulturhus og teatre landet rundt.

CD-en er solgt i over 1.0000 eksemplarer og forestillingene er sett av rundt 25 000 mennesker.

Høsten 2013 var det 50 år siden den lille, store sangerinnen døde – og ble fulgt til graven av millioner av franskmenn og sorg verden over.

– Hamar musikkorps hadde denne forestillingen med fullt hus på Sagbladfabrikken for 4–5 år siden. Vi håper at Vang Musikforening nå kan få fullt hus i Hamar kulturhus. Vang Musikforening har hatt en flott økning i medlemstallet i det siste, og er nå oppe i cirka 60 aktive medlemmer. Vi har det veldig moro på øvelsene med Trond Eklund Johansen som en svært inspirerende dirigent, sier Bjørn Kløvning i Vang Musikforening.