De vil ta folket ut på isen

HYLLER MJØSA: Randi Kongsli, kultursjef Morten Midtlien og Geir Halvorsen fra Eventlaget vil ha liv og røre på isen ved Koigen.

HYLLER MJØSA: Randi Kongsli, kultursjef Morten Midtlien og Geir Halvorsen fra Eventlaget vil ha liv og røre på isen ved Koigen. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Hamar kommune vil hylle vinteren og Mjøsa ved å lage en dag full av aktiviteter på mjøsisen.

DEL

– Det er så ofte vi har mjøsis lenger. Så nå når den ligger her, og er trygg, så har vi lyst til å samle folk og skape en hyggelig treffdag på Koigen. Med masse aktiviteter, sier kultursjef Morten Midtlien i Hamar kommune.

– Bli isbader

Denne uka fikk man målt tykkelsen på isen inne ved land ved Koigen.

– Knut Monsen (Hamar naturskole) var ute og sjekket i går, og fant ut at det var 25 centimeter med stålis. Da har man ingen problemer med å kjøre en stor traktor på isen, sier Geir Halvorsen fra Eventlaget, som bistår kommunen med arrangementet.

Under tittelen «Ut på isen» blir det aktiviteter for store og små lørdag 24. mars, mellom klokka 12 og 16.

På isen skal det avvikles sparke- og skøytekonkurranser.

– Vi lager skøyteløyper for store og små, i forskjellige lengder, slik at det blir ulike utfordringer, opplyser Halvorsen.

Videre skal det bores rundt 50 hull, og der skal det kunne pilkes. Det blir premier til de som fanger de tre største fiskene.

Kommunen har også fått tillatelse til å bruke to ATVer som skal trekke sleder på en oppkjørt løype.

Og, for de mest vågale, det blir isbading.

– Er du ikke isbader, så kom og prøv! oppfordrer Randi Kongsli fra Hamar kommune, som selv er blant dem som hopper jevnlig i Mjøsa selv når isen har lagt seg.

I tillegg blir det gitt bort appelsiner og pølser. Kommunen rigger en masse griller slik at folk kan ta med egen grillmat og tilberede den ved isen.

Vang håndball vil ha en egen kafé hvor det selges kaffe, vafler og annet.

– Utsett fjellturen

Beslutningen om å lage en aktivitetsdag på mjøsisen ble tatt så sent som i forrige uke. Kultursjef Midtlien sier at det lenge har vært en drøm å få til en slik dag:

– Folk er veldig glad i Mjøsa men bruker den stort sett om vinteren. Vi i kommunen har imidlertid tenkt på å ha et vinterarrangement mange ganger, men så har ikke isen lagt seg. Endelig fikk vi muligheten.

– Nå har vi en uke på å preppe, skape innhold og spre det glade budskapet.

Arrangørene håper at det vil myldre med folk ved Koigen:

– Det er lov å utsette turen opp til påskefjellet en dag og få med seg den gode stemningen på Mjøsa. Det kan bli kjempehyggelig, reklamerer Midtlien.

Artikkeltags