– Det har vært mange spørsmål om vi skulle tørre, våge eller avlyse årets revy, som mange andre har gjort. Vi har strittet imot avlysning fordi vi tenker: Er det noe folk trenger å gjøre nå så er det å le. Kanskje er behovet større enn noensinne, sier produsent for Hamarrevyen, Oddvar Hemsøe.

Ingen mingling

Vi er kommet til den tredje utgaven av Hamarrevyen.

– Vi er litt stolte av at vi har klart å gjenreise den gamle revytradisjonen i Hamar, sier Hemsøe.

Det startet som Lutefiskrevyen, en revy under Lutefiskfestivalen, med store ambisjoner. Men etterhvert ble det to adskilte virksomheter.

Likevel er revyen en del av programmet til Lutefiskfestivalen. Og i år så avvikles revyen mellom onsdag 4. og lørdag 7. november.

Hamar Teaters sal tar rundt 300 tilskuere. En sal som Hamarrevyen klart å selge ut flere ganger. Men på grunn av koronatiltak blir det bare solgt 140 billetter til hver forestilling i år.

For å kompensere for litt av bortfallet av publikumsseter øker gjengen bak revyen antall forestillinger fra fem til sju.

– Og i år kjører vi en sammenhengende forestilling, uten pause. Slik at det ikke blir mingling. Men vi håper likevel på at det blir «stinn brakke», sier Hemsøe.

Gamliser tilbake

Regissør Ida Marie Vik lover mye moro:

– Vi tenkte at vi ikke kunne ha med noe koronastoff fordi folk er så lei av tematikken. Men vi kommer ikke utenom, for alle er opptatt av det. Vi vrir og vender litt på det hele, fordi vår oppfatning er nemlig at man kan spøke med det meste, sier Vik.

– Vi må ta med oss litt om at vi er blitt Innlandet fylke. Også det blir et gjensyn med et par av karakterene fra i fjor. Jeg tror nok at «gamlisene» kommer tilbake.

I år er bandet utvidet. Foruten musikalsk leder Fred Dalbakk deltar far og sønn Øystein Utby på bass og Martin Utby på trommer, i tillegg til Vegar Ellevseth på keyboard.

Noen aktører fra PS Dance er med på scenen også i år.

Skuespillerensemblet blir det samme som i fjor, med unntak av Hanne Seem Murbræck som tar seg fri i år.

På scenen vil regissør Vik stå sammen med Anne Persdotter Flugstad, Remo André Martinsen, Anders Grobstok Dalen og Erlend Nicolaisen.

Billettene er allerede lagt ut for salg.