Det melder Skatteetaten i en pressemelding.

Hoem skal lede og videreutvikle divisjon informasjonsforvaltning, som er Skatteetatens enhet for Folkeregister, innhenting og deling av data. Han begynner i stillingen med umiddelbar virkning.

– Verdien av data og viktigheten av god informasjonsforvaltning er sentrale temaer i samfunnet i dag, og det er spennende å få muligheten til å jobbe i en etat som virkelig setter disse spørsmålene på agendaen, sier ny divisjonsdirektør Torstein Hoem.

Hoem har fungert i stillingen siden november i fjor, og skattedirektør Hans Christian Holte ser frem til å få Hoem inn i etatsledelsen permanent.

– Jeg er glad for at Hoem har takket ja til stillingen. Han har solid erfaring fra dette området, er en sterk strateg, og har vært en drivkraft på dette området i etaten lenge allerede. Jeg er trygg på at han vil videreutvikle oss som informasjonsforvalter og fortsette trykket på å digitalisere prosessene divisjonen er involvert i, sier skattedirektør Hans Christian Holte.

Et nytt, moderne Folkeregister vil være klart i år, og en viktig oppgave for Hoem blir å lede ferdigstillelsen. Moderniseringen av Folkeregisteret har de siste årene vært en av etatens største moderniseringsprosjekter, og det nye registeret skal stå klart i tredje kvartal 2020.

– Folkeregisteret er en av felleskomponentene i samfunnet og har personopplysninger om hele Norges befolkning. Med et moderne og digitalisert Folkeregister kan vi tilby bedre og mer effektive tjenester, og løse oppgaver som er særdeles viktige for samfunnet, sier Hoem.

Divisjonen som Hoem skal lede har rundt 350 medarbeidere, og har også ansvaret for å ivareta etatens arbeid med strategisk og helhetlig ID-forvaltning.