(Østlendingen)

Nersveen har skrevet under på en kontrakt som binder ham til grønnbuksene ut 2018-sesongen.

– Muligheten til å spille 1. divisjonsfotball for HamKam var fristende. Det er noe jeg virkelig ønsker og har tro på. Det har vært kontakt med HamKam en stund og jeg har fått et godt inntrykk av hvordan klubben drives og hvordan det satses. Det er noe jeg ønsker å være med på, sier Nersveen til Østlendingen.

Ønsket seg videre

Nersveen ga tidlig uttrykk for at han ønsket nye utfordringer. Han debuterte på Elverums A-lag som 17-åring i 2009. Da var klubben i 3. divisjon.

Siden den gang har Nersveen vært en svært betrodd mann i Elverum-drakta. Han står med over 200 kamper for moderklubben, men nå er det slutt for denne gang.

– Som Elverum-gutt, kan du forstå at noen reagerer på at du velger HamKam?

– Jeg kan se for meg at det er mange som synes det er spesielt, og det kan jeg også forstå. Jeg har gått noen runder med meg selv når det kommer til om det kunne være aktuelt. Jeg har jo tross alt aldri spilt for en klubb utenfor kommunegrensen i Elverum, så det er klart det er litt spesielt å forlate klubben. Men jeg ønsker veldig å komme meg videre for å se om jeg kan ta noen steg som fotballspiller. For meg er det kun det som teller, og derfor jeg velger å gå til HamKam som tross alt skal spille på et høyere nivå, sier Nersveen.

Gjenforenes med Knappen

Han har ikke trent med HamKam, men er det en mann som kjenner Nersveen godt, er det HamKam-trener Kevin Knappen.

Totalt har Knappen vært Nersveens trener i fem sesonger, og 25-åringen fikk svært mye tillit under Knappens ledelse, som blant annet førte til opprykk til 1. divisjon i 2012.

– Peder er en anvendelig spiller, som kan bekle flere posisjoner. Han han brukes som back, kant og sentralt på midten. Nersveen og jeg har hatt gode samtaler i forkant, og han er veldig motivert for å ta opp kampen om en plass på laget, sier Knappen til hamkam.no.

Nersveen mener det på ingen måte er noen ulempe at han og Knappen kjenner hverandre godt fra før.

– Det er selvfølgelig vanskelig å si hvordan det kommer til å slå ut, men jeg kan se for meg at det kan være positivt for oss begge. Jeg vet godt hva Kevin står for og han vet godt hva han får i meg. At han og klubben viste interesse viser bare at det her er noe det går an å bygge videre på.

Peder Nersveen er for øvrig HamKams tredje lokale signering foran 2018-sesongen. Fra før av er Lars Brotangen fra Moelven og Kristian Lønstad Onsrud fra Raufoss hentet til klubben.