- HamKam vil i avdeling med alle fra Hedmark

SJEF PÅ BRISKEBY: Kent Bergersen i HamKam er klar på at han ønsker seg flest mulig Hedmark-oppgjør i neste års serie.

SJEF PÅ BRISKEBY: Kent Bergersen i HamKam er klar på at han ønsker seg flest mulig Hedmark-oppgjør i neste års serie. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Lørdag kommer trolig avdelingsoppsettet for 2. divisjon 2016. HamKam er klare på at de vil i samme avdeling som både Elverum, Dala, Sundet og Tynset.

DEL

- Vi ønsker oss de lokale lagene. Alle de fire andre. Det er det ingen tvil om, sier HamKam-trener Kent Bergersen.

Lørdag kommer trolig avdelingsoppsettet for 2. divisjon. Det er Norges Fotballforbund som utarbeider oppsettet, og det er mange hensyn å ta. Erfaringsmessig er det tilnærmet håpløst å gjøre alle til lags, men Bergersen sier han tror han har samtlige Hedmark-lag med seg når han sier at de ønsker å møtes i seriespillet i 2016.

Fem Hedmark alene er ikke nok til å fylle en avdeling, så spørsmålet er om mann fyller på med lag fra Nord, vest, midt eller sørover. Det er også meget sannsynlig å tenke seg at ett eller flere av Hedmark-lagene havner i andre avdelinger.

LES OGSÅ: Slik blir avdelingsoppsettet i 4. divisjon

I fjor var HamKam, KIL, Elverum og Dala i én avdeling som møtte trønder- og vestlandslag, mens Nybergsund ble sendt til Oppland og Østlandet, noe Sundet-trener Ola Brenden likte svært dårlig. Han tror hvittrøyene med det tapte publikumsinntekter på nærmere en halv million kroner.

– Vi var meget overrasket, i likhet med flere, da oppsettet kom i fjor høst, og vi ga fotballpresident Yngve Hallén klar beskjed om hva vi mente da det ble frontet at det skulle tas hensyn til lokaloppgjør i oppsettet. I våre øyne var det oppsettet helt på trynet, har han uttalt til Østlendingen.

- Geografi må trumfe jevn fordeling

Slik forklarer Nils Fisketjønn, som er leder i konkurranseavdelingen i Norges Fotballforbund, om hvordan det tenkes.

– Det skal være en så jevn fordeling som mulig av lagene som har rykket opp fra 3. divisjon og ned fra 1. divisjon. Det skal også ses på poengsnitt fra sesongen som var for å få fordelt de antatt beste lagene i tillegg til at reisebelastningen også spiller inn. Da kan det skje at noen må ut av sin region og det vil alltid være noen som ikke er helt fornøyd.

- Er det mulig å komme med ønsker for lagene?

– Nei, det har vi ikke tradisjon for i norsk fotball, sier Fisketjønn.

– Geografisk beliggenhet trumfer for eksempel jevn fordeling av lagene som gjorde det godt forrige sesong, sier Dag Halvorsen, som er daglig leder i Divisjonsforeningen.

- Aner ikke hvordan de tenker

Kent Bergersen tørr ikke å verken tro eller tippe på hva som kommer fra Forbundet i det kommende oppsettet.

- Det blir spennende å se hva vi møter og hvilket nivå vi tror det vil ligge på. Jeg har ingen aning om hvordan de tenker, men vi hadde tørr reisebelastning i fjor og håper de ser på akkurat det, sier han. 

Bergersen er samtidig klar på at HamKam er et lag som uansett skal være med å kjempe i toppen og jakte et opprykk.

HamKam har per i dag 11 spillere på kontrakt og 10 på utgående, men som fortsatt trener med laget. Hvilke av disse som blir med videre er ikke avklart.

Artikkeltags