(Ringsaker Blad)

I serieåpningen mot Ull/Kisa satt Brotangen på benken hele kampen, mens han kom inn etter pause i hjemmetapet mot Notodden i andre serierunde. Mot Åsane i tredje runde spilte han fra start som defensiv midtbanespiller. Han ble gitt tillit som straffeskytter og scoret på sin egen retur.

– Jeg følte jeg klarte meg bra som midtbanespiller også. Det krever en litt annen løpskapasitet enn som stopper, men jeg er bedre trent enn noensinne, sier Brotangen som måtte bokføre noe så sjeldent som en straffebom mot Åsane.

-Dette er min første straffebom. Det var en bra redning, men det var godt å få satt inn returen, sier han.

Glad for tilliten

Mot Sandnes Ulf tirsdag spilte han en time som høyreback. Det var opprinnelig stopperplassen han kom til HamKam for å utfordre, men ser at han nå stiller sterkere når konkurransen etter hvert blir enda hardere.

– Det er aldri dumt å kunne spille i flere posisjoner og jeg er veldig glad for at jeg får tillit, sier Brotangen til RB.

I neste kamp er Markus Solbakken tilbake etter karantene og mot Sandnes Ulf sto også Jacob Egeris over. At Nicholas Mickelson er ute i minst to måneder kan være godt nyt for Brotangen.

– Det er tøff konkurranse om plassene. Vi har en sterk stall og det handler om å jobbe for å vise at man fortjener minutter på banen, sier han.

Kranglete ribbein

Etter en time mot Sandnes Ulf var det klart for et rent Moelven-bytte da Truls Jevne Hagen kom inn for Brotangen.

– Jeg pådro meg brudd eller brist i ribbeina før Åsane-kampen. Jeg har fått litt forskjellige diagnoser på det og det var det jeg begynte å kjenne utover i kampen i dag. Jeg begynte jo å kjenne det ellers også, men føler at jeg hadde mer inne, sier Brotangen som mener et poeng var dårlig betalt.

– Jeg synes vi skal ha med oss tre poeng fra denne kampen, sier han.