– Kun opprykk er godt nok

JUBEL: HamKam har vist gryende form i vinter. Her juble Truls Jevne Hagen (til venstre), Ivar Sollie Rønning, Kevin Beugre og Ole Erik Midtskogen etter scoring i 1-0-seieren over Elverum tidligere i vinter.

JUBEL: HamKam har vist gryende form i vinter. Her juble Truls Jevne Hagen (til venstre), Ivar Sollie Rønning, Kevin Beugre og Ole Erik Midtskogen etter scoring i 1-0-seieren over Elverum tidligere i vinter. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

HamKam slo Hødd 2–1 i generalprøven og går dermed inn i sesongen med 23 strake kamper uten tap. Nå skal det jaktes opprykk.

DEL

(Østlendingen) For det er liten tvil om ambisjonene på Hamar foran årets 2. divisjonssesong.

HamKam-laget er bedre enn på lang tid, og selvtilliten er stor. Sett bort fra 0–0 mot Fana, har HamKam vunnet samtlige treningskamper.

Lørdag ble Hødd slått 2–1 i Ulsteinvik etter straffescoring av Truls Jevne Hagen i første omgang og scoring av Ivar Sollie Rønning ti minutter før slutt.

Selvtillit

Tynsetingen Ole Erik Midtskogen skaffet HamKam straffesparket, og forteller om et lag med stor selvtillit foran seriepremieren mot Asker neste mandag.

– Vi gjør ikke noen veldig god kamp. Det blir mye kriging. Men vi vinner, og har vært bra i lang tid nå. Det gir helt klart selvtillit og tro på at det vi driver med fungerer. Det er godt å ha med seg, sier Midtskogen til Østlendingen.

Kevin Knappen har for alvor fått orden på den gamle storheten. HamKam har ikke tapt en fotballkamp siden Hønefoss vant 2–1 på Briskeby 12. juni i fjor.

En dårlig start gjorde at HamKam aldri var i nærheten av å true Elverum om opprykket sist sesong. I år er det kun én ting som gjelder.

– Det er ingen tvil om at det er opprykk vi går for denne sesongen. Det er kun det som er godt nok i år, mener Midtskogen.

Formen i anmarsj

Men i en mer spisset 2. divisjon blir det lite rom for feilskjær.

– Det er mange bra lag i avdelingen og det kommer til å bli tett og jevnt. Det gjelder å bikke kampene i sin favør. En god start vil være viktig, sier Midtskogen som kom fra Tynset i fjor sommer.

Han trives stort i sin nye klubb og liker presset, som er naturlig når man spiller for en klubb som HamKam.

– Det er morsom situasjon å være i. Vi er et veldig bra lag og det er morsomt å være en del av det her. For min egen del føler jeg formen begynner å komme seg. Jeg slet mye med skader i fjor, men har fått gjort en god jobb i vinter. Både formen og selvtilliten er på gang, sier Midtskogen.

Også Brumunddal gjorde unna sin generalprøve lørdag. Kampen mot Hønefoss endte 1–1 etter scoring av Jonatan Helmersen. Dala møter Kjelsås i første serierunde.

Artikkeltags