Gå til sidens hovedinnhold

Har alltid sagt nei til KIL

HamKam-trener Kent Bergersen er, som Grue-gutt, vokst opp med å ikke like Kongsvinger. Som spiller var det aldri aktuelt å gå til søndagens motstander.

Artikkelen er over 6 år gammel

- Jeg hadde et veldig anstrengt forhold til Kongsvinger i barne- og ungdomsårene, men ettersom årene har gått og jeg har blitt mer voksen har det avtatt mye, forteller Kent Bergersen om klubben HamKam møter til kamp søndag.

Grue-mannen hadde flere muligheter til å dra til Kongsvinger som spiller, men har imidlertid aldri spilt fotball for en annen Hedmark-klubb enn moderklubben.

Alle de beste Grue-spillerne gikk til KIL etter hvert, bortsett fra meg og Ståle Solbakken!

Kent Bergersen

– Jeg fikk tilbud fra Kongsvinger hvert år fra jeg var 16 år, men det var aldri aktuelt. Som ung var det KIL man måtte slå for å bli kretsmester. Alle de beste Grue-spillerne gikk jo til KIL etter hvert, bortsett fra meg og Ståle (Solbakken). Vi er oppvokst med fedre som spilte på Grue, da de var bedre enn KIL.

Hovedgrunnen til at Bergersen ikke kjenner like mye på de negative følelsene ovenfor klubben i dag, er at han ikke har bodd i området siden han var unggutt. Nå som han er HamKam-trener kan imidlertid følelsene blusse opp igjen.

Bergersens tidligere klubber

ÅrKlubber
1986–1990​Drøbak-Frogn
1991–1992​Lyn
1993–1994​Rosenborg
1995–1996​Vålerenga
1996​Raith Rovers
1997–1999​Panionios
1999​Strømsgodset
1999–2001​Stockport County
2000​→ Moss (lån)
2001–2002​Moss
2002​Fredrikstad
2003​Drøbak-Frogn
Trenerkarriere 
ÅrKlubber
2003–2005Drøbak-Frogn
2005–2007Bodø/Glimt
2008–2009Lyn
2010–2014Aalesund (assistent)
2014–Hamarkameratene

– Grunnen til at søndagens kamp er litt ekstra er mest fordi det er et lokaloppgjør, og at Kongsvinger topper tabellen. Man vil jo alltid slå de som ligger øverst.

Tenker langsiktig

Kongsvinger er nå 12 poeng foran HamKam på tabellen, og HamKam-trener er ikke i tvil om at det er rødtrøyene som er favoritter søndag.

– Det er avdelingens klart beste lag. Vi må levere det beste vi har gjort i år, samtidig som Kongsvinger kanskje må ha en dårlig dag, hvis vi skal vinne søndag. Jeg skulle ønske det var jevnere, men realistisk sett er det nesten umulig å ta igjen Kongsvinger nå.

Derfor har også Bergersen tenkt mer langsiktig med de spillerne han har i kikkerten for en eventuell overgang i sommer.

– Per nå er vi en klubb og et lag som må utvikle oss hele tiden for å rykke opp igjen. Derfor vil vi prøve å gjøre litt i hvert eneste overgangsvindu. I sommer vil vi tenke langsiktig, og forbereder oss allerede mot neste sesong.

Funnet skadeårsaken

På tirsdagens trening hadde Bergersen 11 fra A-stallen ute med skader. Han håper å få tilbake noen til søndagens kamp, men klubben har nå sett på mulige årsaker når det gjelder skadeomfanget denne sesongen.

– Vi må bli bedre på det medisinske og fysiske, samt profesjonalitet og oppfølging av spillerne. Spillerne sjøl har også mye å gå på med kosthold, restitusjon, forberedelser inn mot kamper og profesjonalitet. Dekket her på Briskeby er slitt (fire år gammelt, aktivitet hver dag fra morgen til kveld), noe som kan være en årsak til at vi har hatt mange skader i løpet av sesongen. Det er også samme type skader på flere. Vi hadde ingen skader i vinter da vi trente på Børstad. Nå ønsker vi å optimalisere forholdene, og gjøre en god jobb med banen. Vi må gå grundigere til verks for å finne ut av dette, sier HamKam-treneren.

Holt uten overskudd

Løten-gutten Marius Holt begynte å blomstre mot slutten av perioden med treningskamper, men står så langt med kun en nettkjenning på sju kamper i serien. Han sliter nå med lysken, men kan være klar igjen til søndag.

– Det er vanskelig å si hvorfor han ikke har slått til. Det er en sammenheng av flere årsaker. Kanskje har han ikke klart å absorbere den treningen han gjorde i vinter. Han har følt seg sliten og tung, i tillegg blir det en mental greie og man mister sjøltillit. Han trenger noen positive opplevelser.

Holt kom som kjent fra 4. divisjonsfotball til HamKam, men har tidligere vist at han kan prestere på høyere nivå.

– Det er et annet nivå enn 4. divisjon, som han kom fra. Jeg vet at Marius har gjort alt han kan for å komme i den formen både vi og han ønsker. Nå skal vi se på alternative løsninger for han. Kanskje lette litt på treningen, så han får et fysisk overskudd.

Det er imidlertid ikke bare Holt som ikke har prestert denne sesongen. Bergersen innrømmer at det er spillere han hadde forventet mer av.

– Vi har ikke hatt den progresjonen vi hadde forventet. Vi har et bra grunnspill, men har vært for svake foran begge målene, først og fremst framover.

Mot tabelleneren søndag vil HamKam være i en litt annen posisjon enn tidligere denne sesongen.

– Det er den første kampen i år hvor det er vi som slår undenifra. Vi har ingenting å tape, så jeg er spent på hvordan det virker inn.