(Østlendingen)

En lang reise til bortekampen mot Finnsnes var nok det siste HamKam-trener Kevin Knappen ønsket seg etter 120 minutter og straffekonk mot Nybergsund på onsdag. Cupexiten mot Sundet gjør at Kamma kan fokusere maks på serien, som de toppet før lørdagens oppgjør med en solid målforskjell på 6–1.

HamKam åpnet kampen desidert best, med to store sjanser i løpet av de første ti minuttene. Første sjansen kom på en corner fra høyre som ble slått på bakre stolpe. Der var Iver Sollie Rønning, som sendte ballen i stolpen og ut.

Snaue fem minutter senere går et innlegg fra venstre gjennom hele 5-meteren foran Finnsnes-målet, uten at noen Kamma-spillere får foten bortpå den.

Styrte spillet og scoret først

 

Hjemmelaget var knapt over midtbanen i de første 20 minuttene av kampen, og HamKam styrte spillet.

Etter 24 minutters spill fikk Kamma frispark til venstre for 16-meteren til hjemmelaget. Innlegget var innom flere spillere før Marius Bratberg Lund fikk banket den i mål, noe som ga en fortjent ledelse.

Hjemmelaget kom litt mer med i kampen mot pause, men det ble ingen flere mål før dommeren blåste av for første 45.

Topper tabellen

Starten av andre omgang bød ikke på de store sjansene, og det svingte mye fram og tilbake på Finnsnes kunstgress.

Finnsnes var frampå med noen halvskumle innlegg etter nesten 70 minutters spill, men det kom ingen avslutninger på mål ut av det.

Hjemmelaget fikk en stor sjanse i det 74. minutt da et innlegg ble slått på bakre stolpe og en Finnsnes-spiller fikk skutt på Kamma-keeperen. Men Jarosinski var raskt nede og fikk reddet.

Finnsnes prøvde seg på en sluttspurt på tampen av kampen, men det ble bare med forsøket. Forsvaret til HamKam ryddet greit opp i alle forsøkene, og det ble derfor ingen flere mål.

Det ble en sliteseier for Hamar-laget, men tre poeng er tre poeng. Laget har nå ni poeng på tre kamper, og topper PostNord-ligaen, avdeling 1. Neste kamp for Kamma er hjemme mot Grorud 6. mai.