Dette kommer vi til å bruke feriepengene våre på

SPENTE: Thao Ho hos Espresso House og senterleder Nina Utkilen hos CC Hamar er spente på om folk er i handlehumør denne sommeren.

SPENTE: Thao Ho hos Espresso House og senterleder Nina Utkilen hos CC Hamar er spente på om folk er i handlehumør denne sommeren. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

I disse dager får hamarsingene feriepenger inn på kontoen. Hva skal de brukes på?

DEL

Når feriepengene blir utbetalt øker salget hos kjøpesentrene. Mennesker strømmer inn, men hva kjøper vi mest?

Ifølge senterleder Nina Utkilen hos CC Hamar kjøper hamarsingene mye forskjellig. Alt fra treningsklær til planter på terrassen.

– Nå er vi jo inne i en ny sesong så det er jo veldig mange som skal ha nye klær til sommeren, men det er også overraskende mange som kjøper nytt treningsutstyr. Løpesko og sykler er noe av de vi selger mest av når det kommer til trening, sier Utkilen og fortsetter:

– Innbyggerne i Hamar er også veldig opptatt av at det skal se fint ut ute. Dette med å pynte på terrassen og ha gode forutsetninger for å kunne kose seg ute om sommeren, sier Utkilen.

Når feriepengene utbetales øker antall mennesker på kjøpesentrene drastisk.

Utkilen understreker også at det er veldig mange som kommer til CC Hamar fordi de vil hygge seg:

– Sommeren er en periode hvor det er et veldig stort fokus på kos og hygge, og dette ser vi veldig tydelig på serveringsstedene våre som har uteservering. Det kommer massevis av mennesker som har lyst til å sitte ute og nyte den fine sommervarmen her på Hamar, sier Utkilen.

Hun sier også at tiden etter at feriepengene er utbetalt er en av de viktigste periodene omsetningsmessig for CC stadion:

– Måneden juni er nok den viktigste perioden for oss, nest etter julehandelen. Juni er en måned hvor vi har veldig mye besøk og det omsettes for mye penger. CC Hamar ligger på en økning på rundt fem prosent fra samme periode i fjor. Så vi øker godt i forhold til fjoråret, sier Utkilen.

Bare en av tre nordmenn bruker feriepengene sine på ferie. En undersøkelse, som Ipsos har gjennomført på DNB, viser at kun 31 prosent bruker pengene på reise. En nedgang på ti prosent sammenlignet med fjoråret. 13 prosent oppgir at de vil spare feriepengene.

Og mange bruker de på shopping.

– Er det på en måte sånn at dere håper litt på dårlig vær slik at det kommer flere mennesker inn på kjøpesenteret?

– Det beste er egentlig en variasjon av været sånn at folk kan kose seg ute på serveringsstedene våre, men samtidig shoppe inne, avslutter Utkilen med et smil om munnen.

Artikkeltags