Her er Hamar-butikken som skaper lange køer

FØRSTE BESØK: Marit Stensåsen skulle bare sjekke ut Normal, men endte opp med å handle.

FØRSTE BESØK: Marit Stensåsen skulle bare sjekke ut Normal, men endte opp med å handle. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

8.000 kunder i uka siden åpningen. Suksessen med åpningen av Normal i Hamar overrasker kunder, butikkpersonale, senterledelse og kjedetoppen.

DEL

– Førsteinntrykket er veldig bra. Jeg var egentlig ikke på jakt etter noen verdens ting. Gikk inn hit bare fordi jeg var nysgjerrig. Men endte opp med å handle en del nyttige ting, sier Marit Stensåsen inne på den nye Normal-butikken på Maxi.

Flest i kø

Kundetrykket ble så voldsomt at Normal flere ganger har gått tom for varer. Og nå bruker butikksjef Vibecke Harila hele 22 ansatte for å drifte sin nykommeren på Maxi.

– Vi er mange på jobb og vi har fullt opp å gjøre. Vi må få inn varer hele tiden for å ta unna etterspørselen. Og tilbakemeldingene har vært fantastiske. Folk blir overrasket over hvor mye forskjellig vi har i butikken vår, sier Harila og smiler.

Torsdag 8. februar klokka 09 åpnet dørene:

– Vi hadde regnet med å bli tatt godt imot, for det har vi blitt overalt hvor vi har startet. Men i Hamar ble vi skikkelig overrasket. Det har ikke bare vært den Norges-åpningen med flest i kø utenfor butikken, men fortsatt så er kundestrømmen nesten den samme som på åpningen, sier en lykkelig kjedepartner, Michael Eeg på Normals hovedkontor.

Hamar har vist seg å være et lykkevalg for den danske billigkjeden:

– Vi hadde en utrullingsplan for Norge. Med en åpning på Jessheim passet det fint geografisk å se nordover. Til Hamar. Her mente vi at kundemassen var stor nok til å starte neste butikk. Så dukket muligheten med Maxi opp.

Viktig suksess

Inne på senterkontoret er den nye senterlederen Christopher Castberg selvsagt strålende fornøyd med å ha fått Normal til senteret.

– Det er så moro å se folk vandre rundt over hele byen med mintgrønne plastposene til Normal!

Det begynte å bli en del ledige lokaler inne på kjøpesenteret på Hamar vest etter at CC Hamar startet opp og konkurransen i byen hardnet til. Normal toget inn og la beslag på tre lokaler i andre etasje, og fikk et salgsareal på 440 kvadratmeter.

– Det har vært en morsom reise. Vi hadde troen på at dette kom til å bli veldig bra, for Normal har tatt Norge med storm. Men man visste ikke hvordan dette ville fungere i Hamar. Fra vi åpnet dørene har det bare veltet inn med folk, med full kjør i butikken. Jeg vet at de bommet på varebestillingene fordi man forventet ikke det trykket som de heldigvis fikk, sier Castberg og smiler.

– Hva har etableringen betydd for Maxi?

– Veldig mye, og det beviser at det å treffe med butikkonsept er viktigere enn noen gang. Det er et tøffere marked enn noen gang, med konkurranse fra andre butikker i byen og fra netthandelen. Å treffe er utrolig viktig for oss som er midt i en prosess der vi omprofilerer oss til et lokalsenter.

– Noen flere på ønskeblokka?

– Vi har mange på blokka som vi jobber med. Men det må bli noen som passer inn i butikkmiksen vår.

Artikkeltags