CC-julehandelen opp 11 prosent

Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

– Endelig litt roligere dager, sier Ida Haugsveen hos Rituals. Men hun og CC Hamar gleder seg over solid omsetningsvekst i julehandelen.

DEL

– Veldig, veldig gode tall, sier senterleder Nina Utkilen om årets julehandel på CC Hamar.

Om man definerer julehandelen som perioden fra Black Friday (24. november) og fram til 24. desember, opplevde kjøpesenteret CC Hamar en omsetningsøkning på hele 11 prosent, sammenlignet med året i fjor.

– Og akkumulert på hele året så har vi en omsetningsøkning som ligger på 10 prosent. Det må vi si oss veldig fornøyde med, sier senterleder Nina Utkilen.

Doblet bemanningen

Senteret opplevde også en besøksøkning på 10 prosent.

– I fjor var 2,5 millioner innom CC Hamar.

– Hva kommer økningen av, tror du?

– Vi har hatt en god tendens i hele 2017, og særlig i andre halvår. Tilbakemeldingen fra kundene er at vi har en enkel adkomst, gode spisesteder og en god og attraktiv butikkmiks som gjør oss attraktive både for lokalkundene og regionmarkedet. Vi gleder oss stort over at CC Hamar trekker mange kunder også langveis fra.

En av de store vinnerne når det kommer til årets julehandel er Rituals i første etasje:

– Det er godt med litt roligere dager etter en hektisk julehandel, innrømmer butikkleder hos Rituals i Hamar, Ida Haugsveen.

De ble en av de store omsetningsvinnerne på CC Hamar:

– Vi jublet over omsetningstallene i 2016, og så fikk vi til 40 prosent økning denne julen! Fra 1. til 23. desember forsvant 10.100 varer ut av butikken. Vi måtte doble bemanningen for å klare å ta unna trafikken i de trange lokalene våre, sier Haugsveen.

– Hvorfor fikk dere denne økningen, tror du?

– Vi solgte ferdige gavesett i alle prisklasser, som passet alle aldere og alle personligheter.

Varsler endringer

Rituals er en nederlandsk kjede som er relativt ny i Norden, og satser på hudpleie, makeup, kroppsprodukter, grooming og produkter til hjemmet.

21. mai 2015 var de på plass i Hamar i lokaler på 40 kvadratmeter.

– Vi er på jakt etter større lokaler på senteret. Vi skulle nok helst hatt 130 kvadratmeter, slik at vi kunne ta inn et større varesortiment, sier Haugsveen.

Utkilen er på sin side er hemmelighetsfull når det gjelder 2018, også når det gjelder Rituals' jakt på lokaler. Men senterlederen lover endringer:

– Vi kommer til å jobbe med leietakermiksen for å optimalisere den ytterligere. Det kommer flere spennende nyheter også dette året.

Artikkeltags