Gå til sidens hovedinnhold

Hanne vurderte egen butikk, men fant drømmejobben: – Angrer ikke på valget

Hanne Ødegård tenkte på å starte egen vintagebutikk før hun hørte om butikkonseptet UFF x Resirkula. Nå har hun vært butikksjef der i en måned og er glad for at hun ikke tok steget og etablerte noe eget.

UFF x Resirkula på Torghjørnet har nå hatt åpent i en drøy måned og det var i starten tydelig at dette var en butikk mange var nysgjerrige på. Da var det nemlig skikkelig trøkk der, men nå har trafikken normalisert seg litt.

– Vi har fått veldig mange positive tilbakemeldinger, forteller butikksjef Hanne Ødegård.

Hun har alltid likt denne type brukt – og vintagebutikker og etter en periode i utlandet tenkte hun på å etablere egen vintagebutikk.

– Da så jeg plutselig at UFF x Resirkula søkte folk og da tenkte jeg «dette er meninga». Nå er jeg glad jeg ikke åpnet noe sjøl. Det er godt å komme til et ferdig system, sier Ødegård.

Jevn fordeling

Videre kan hun fortelle at det er et vidt spenn av kunder i butikken.

– Kjønnsfordelingen er ganske lik og det er et stort sprik i alder på dem som handler her. De yngste synes det er veldig kult at det endelig er blitt en sånn type butikk på Hamar, sier Ødegård.

Nå om dagen er det ikke voldsomt mange som er på gjennomreise, men i forbindelse med vinterferien merket Ødegård at butikken er blitt en slags attraksjon.

– Det har vært folk innom her både fra Trondheim og Oslo, forteller hun.

Med stadig nye restriksjoner og anbefalinger å forholde seg til synes ikke Ødegård det er så rart at trafikken i butikken varierer mye.

– Det er jo litt usikkerhet og uro i befolkningen nå og med tanke på det synes jeg trafikken i butikken har vært veldig bra. Det er folk her rett etter vi åpner og rett før vi skal stenge, så folk er flinke til å bruke hele åpningstida vår, sier hun.

Stille i sykroken

I de 230 kvadratmeterne som butikken disponerer på Torghjørnet er det ikke bare kubikkvis med klær, men langs den ene veggen er det også systasjoner. Her kan hvem som helst booke symaskin for å kunne tilpasse klærne man finner i butikken. Denne type butikk som kombinerer utsalg, utlån av symaskiner og etter hvert kurs er den første i sitt slag i Norge.

Dette tilbudet er det foreløpig ikke så mange som har benyttet seg av.

– Det er ganske stille der, men det tok også litt tid før vi fikk i gang bookingsystemet. Det er mange som er interesserte i dette tilbudet, så det skal bli spennende å se, sier Ødegård.

– Spennende satsing

Nylig skrev Hamar Dagblad en artikkel om hvordan Utstillingsplassen Eiendom ønsker å rendyrke Torghjørnet som et kjøpesenter som baserer seg på bærekraft. Dette er som musikk i Ødegårds ører.

– Det er skikkelig bra at de satser på denne måten. Det er kjempekult og jeg håper det kan være med å motivere andre til å gjøre noe annerledes, sier hun.