Sirkulas kretsløpspark er den første av sitt slag i Norge, og det er her det splitter konseptet har tatt plass. Her skal butikkene både redesigne, reparere og selge varer som leveres inn fra hjem på Hedmarken, men flere tilbyr også reparasjon for kunder.

Melkespannet Kalkmaling & Redesign, GåRetro, Re:elektro, Gålåsholmen smårep. har vært på plass siden oppstarten og da var det i utgangspunktet ikke plass til flere butikker. Gålåsholmen smårep avvikles imidlertid nå og dermed frigjøres det litt plass.

– Vi kommer til å jobbe for å få på plass et lignende tilbud som Gålåsholmen smårep kunne tilby, men trenger litt tid til å finne en best mulig løsning for konseptet. Her ble det reparert og solgt sykler og noe fritidsutstyr, og dette vil kunne gå inn i et sport- og fritidskonsept. Så får vi bruke litt mer tid på å finne beste løsningen for et nytt smårep- konsept med gressklippere og andre maskiner og verktøy, sier konseptutvikler ombruk hos Sirkula, Maria Sætersdal Remøe.

– Veldig stas

Resirkulas butikker åpnet i juni og Sætersdal Remøe la fort merke til at det ble levert inn mye varer innenfor et segment de eksisterende butikkene bare delvis dekket. Nå søker Sirkula etter noen som vil drive en butikk for sport – og fritidsutstyr. At de under et halvt år etter åpning ser seg nødt til å vurdere en ny butikk synes hun er veldig gledelig.

– Det er innmari stas! Det er så mye fint som blir levert inn til vårt mottak for ombruksvarer ved gjenvinningsstasjonen, og alle disse varene fortjener en best mulig løsning for å få et videre liv. Siden vi åpnet har jeg tenkt at det kan være et stort potensial for drift av en sport- og fritidsbutikk hos oss, basert på varene vi ser blir levert ved mottaket. Jeg vil tro det kan bli et populært tilbud og absolutt noe å satse på for den rette personen, sier hun.

Hun håper at den nye satsingen skal være på beina i løpet av januar.

Overraskende mye

Hun innrømmer at hun ble litt tatt på senga av mengden sport – og fritidsutstyr som er blitt levert inn.

– Ja, det har nok overrasket oss litt. Vi har vært forberedt på at det ville komme inn mye innen denne sjangeren, men man blir jo litt satt ut når man ser de faktiske mengdene. Jeg hadde nok ikke forestilt meg at det kunne bli såpass mye. Men det er jo flott alt dette utstyret finner vegen til oss, slik at vi kan sørge for en god håndtering videre, sier Sætersdal Remøe som også er veldig fornøyd med responsen konseptet har fått.

– Siden åpningen 13. juni har det vært en jevn strøm av besøkende kunder og samtlige butikker har hatt gode måneder siden de åpnet! Det ble bedre enn vi alle hadde forventet tror jeg. Dette viser jo at folk ønsker å handle brukt, samt få gjenstander reparert og redesignet. Så det har nok vært et etterlengtet tilbud, og vi skal jobbe for å bevare det, samt utvikle det videre. Vi håper og tror at butikkene vil bli godt besøkt videre ut året også, og forhåpentligvis med en oppsving før jul. Både julepynt og julegaver kan handles med god samvittighet fra butikkene hos Resirkula, sier hun.

Har åpnet kafé

Det er mange folk som bruker godt med tid i butikkene i kretsløpsparken og derfor har det vært etterspurt med en plass å få seg en kaffekopp og noe å bite i.

– Lørdag 14. november åpnet Bite’ti kafeteria vegg i vegg med butikkene hos Resirkula. Her vil det bli servert god kaffe, lunsjretter og kaker. Vi har ønsket oss et serveringstilbud i kretsløpsparken, og det er veldig stas å få dette på plass allerede nå. Kafeteriaen vil ha åpent torsdager, fredager og lørdag, og driftes av MjøsAnker Jobb & Utvikling, forteller Sætersdal Remøe.