Gå til sidens hovedinnhold

Håper på funkisstøtte fra Hamar

Artikkelen er over 1 år gammel

Vidar Alberti håper Hamar kommune vil støtte idrettslaget Funkis IL med midler. Da vil han også få støtte også fra Stange.

– Vi håper å utvide aktiviteten i laget, sier daglig leder Vidar Alberti.

Funkis IL er et idrettslag rettet mot folk som har fysiske og psykiske funksjonshemninger i aldersgruppen 7 – 39 år.

Nå har laget søkt de fire Hedmarken-kommunene om treårige prosjektmidler.

Løten kommune har sagt nei, Ringsaker har utsatt saken mens i Stange sa kommunestyret i juni ja til å innvilge 300.000 kroner, forutsatt at minst en av de andre kommunene i Hamarregionen gikk inn og støttet prosjektsøknaden.

Derfor er det svært viktig for Alberti at Hamar sier ja.

– Målet er å utvide elbandy-aktiviteten, som vi har drevet med siden 2007 i Stangehallen. Dette er noe vi ønsker å dra i gang også i Ottestad, Hamar og Ringsaker. Også har vi tandemkajakk på Hamar roklubb som vi ønsker å ta flere steder. Fra før av har vi tilbud om kjelkehockey på Storhamar og sitski på Budor.

– Vi ønsker også å starte opp med innendørs sykling, race runner (løpesykkel) og joelette tracker (hjelpemiddel for å ta funksjonshemmede ut i naturen), forteller Alberti.

Han forteller at Funkis IL sitter på moderne utstyr som er godkjent av NAV.

– Vår målgruppe er en gruppe mennesker som tradisjonelt ikke har hatt et godt aktivitetstilbud når det gjelder å bli sliten, selv om det er mye bra i kulturkalenderen. Målet vårt er å skape miljøer og gi funksjonshemmede muligheter til å prøve et vidt spenn av aktiviteter, slik at de kan finne sine egne favoritter.

Saken kommer opp i formannskapet i Hamar 4. desember.