Gå til sidens hovedinnhold

Har allerede begynt å planlegge neste års Pride - da blir det parade igjen

Årets Pride-markering i Hamar ble litt amputert, men styreleder i Pride Hamar Monica Håheim-Johansen er fornøyd med arrangementet og har allerede begynt å tenke på neste års markering.

Det ble en litt annerledes Pride-markering enn styreleder Håheim-Johansen hadde sett for seg tidligere i år, men på grunn av økende smitte i Innlandet tok de ikke sjansen på noen parade slik man blant annet kunne se i Trondheim. For mange er nok denne paraden det som virkelig trekker og uten denne ble det heller ikke de store massene.

– Man merket på oppmøte i år at det er pandemi og at det ikke var parade. Selv om vi hadde satt inn hurtigtesting så tror jeg at mange føler seg utrygge med tanke på smitten som har vært i Innlandet den siste tiden, og valgte heller å delta på arrangementet gjennom å se på livestreamen. Men det var jo også derfor det ble streamet, sånn at alle som ønsket skulle kunne være med på arrangementet, til tross for covid-19. Men alt i alt, ble det et vellykket arrangement, og et bra oppmøte, forteller Håheim-Johansen.

Gode tilbakemeldinger

Uten parade ble det arrangementer på Ballroom og på Festiviteten der flere framtredende personer i bybildet holdt appeller, blant andre Einar Busterud og biskop Solveig Fiske. Utover dette var det et solid knippe bidragsytere på scenen og dette var noe som slo an.

–Vi har fått veldig mange positive tilbakemeldinger om at folk synes d var et utrolig bra arrangement og at de er imponerte over hva vi får til. Vi fikk også tilbakemelding på at det var noen bra appeller som ble holdt, sier Håheim-Johansen.


I gang med planlegging

Videre kan hun fortelle at jobben rundt neste års markering allerede har begynt.

– Pride Hamar er allerede i gang med planlegging av Pride Hamar 2022. I tillegg vil Pride Hamar prøve å få opp flere arrangementer sånn at det ikke tar ett år til neste gang vi skal stå sammen igjen. Men sånn at vi husker at det er noe vi må gjøre hele året. Hamar skal være en trygg by for oss alle, avslutter hun.