Slik markerer kunstnerne fylkessammenslåingen

Anna Marie Sigmond Gudmundsdottir.

Anna Marie Sigmond Gudmundsdottir. Foto:

Hedmark og Oppland går sammen i Innlandet. Det markerer Kunstbanken Hedmark Kunstsenter med utstillingen med den passende tittelen «Siamesisk - Innlandet som motstand».

DEL

Lørdag åpnes utstillingen i Kunstbanken Hedmark Kunstsenter og en uke etter i Oppland Kunstsenter.

De to kunstsentrene har kunstnere og kunsthåndverkere i Hedmark og Oppland til å tematisere regionreformens betydning.

Intensjonen er å gi kunstpublikummet en mulighet til å bli bedre kjent med kunstnerne som sammen skal utgjøre kunstscenen i det nye Innlandet fylke. Noen av kunstnerne har valgt å gå direkte inn i tematikken rundt sammenslåingen og lager nye verk som behandler dette. Andre tar utgangspunkt i sin vedvarende praksis som knytter seg til tematikken ved at de har tilhørighet til regionen og henter inspirasjon og motiver herfra.

Utstillingens ramme eller form, er siamesisk siden de to fylkene fra nytt år vil henge uløselig sammen, mens innhold viser ulike tendenser og er bredspektret og individuelt.

I Bjørn Hatteruds utstillingstekst heter det:

«Alle de historiske fellestrekkene mellom Hedmark og Oppland gir en felles historisk klangbunn, en rekke historiske referanser og liknende kulturell forståelse. En skal ikke legge skjul på at et slik historisk fellesskap kan virke som en klam hånd over en, men i en globalisert verden er nettopp slike historiske fellesskap kime til en kulturell motstand også».

På Hedmark-siden deltar disse kunstnerne:

Marit Arnekleiv, Sylvia Denais, Ragnhild Enge, Johannes Engelsen Espedal, Rannveig Funderud, Anna Marie Sigmond Gudmundsdottir, Inger Holbø, Ansgar Ole Olsen, Liv Rygh, Anna Widén og Anna Charlott Österberg

Deltakende kunstnere ved Oppland Kunstsenter: Endre Aalrust, Hedda Roterud Amundsen, Kathrine Berg, Inga Blix, Sylvia Denais, Morten Haugmo, Mailind Solvind Mjøen og Silje Eugenie Strande Øktner.

Utstillingens varighet i Kunstbanken er 2. november til 29. desember og ved Oppland Kunstsenter 9. november til 15. desember.

«Protese», Ansgar Ole Olsen.

«Protese», Ansgar Ole Olsen. Foto:

«Fritt etter Alfred Russell Wallace».

«Fritt etter Alfred Russell Wallace». Foto:

Artikkeltags