Hege fryktet at koronaen skulle knekke butikken

ENDELIG TILBAKE: Hege Wangberg (til høyre) hos Heges Parfymeri har fått kollega Kine Skogen tilbake på jobb.

ENDELIG TILBAKE: Hege Wangberg (til høyre) hos Heges Parfymeri har fått kollega Kine Skogen tilbake på jobb. Foto:

– Å stå alene på jobb var rimelig nitrist, sier Hege Wangberg hos Heges Parfymeri. Endelig har hun fått tilbake permitterte Kine Skogen. Og nå kommer også kundene. 

DEL

Mange i Hamar heier på Hege Wangberg.

Etter å ha jobbet 25 år på parfymeriet på Maxi opplevde hun at arbeidsgiveren gikk konkurs.

For 13. september 2018 tok hun sats og realiserte drømmen ved å åpnet egen butikk på butikk på CC Hamar, uten kjede i ryggen.

– Da så livet helt normalt ut, og det var mye optimisme og man var klar for å ta de utfordringene som måtte komme.

I mars kom koronakrisen.

– I kjelleren

– Det var litt skremmende. Man går med en gang ned i kjelleren, men jeg er heldigvis skapt med et optimistisk sinn og graver meg ikke ned. Jeg tenkte: «Nå må jeg gjøre alt jeg kan for å holde liv i butikken og få litt omsetning hver dag».

– De faste regningene er der, men man har jo fått litt hjelp fra banken og fra utleier. Samtidig har jeg fått inn litt omsetning og fått ned utgiftene ved å stå i butikken helt alene. Det hjelper veldig.

Vanligvis består Heges parfymeri av fire medarbeidere. To tilkallingsvakter, henne selv og Kine Skogen.

– Hun ekstravakten over 70 sa raskt fra at det ikke var aktuelt at hun skulle jobbe, fordi hun ville av forståelige grunner ikke utsette seg for faren for å bli smittet av viruset. Skoleeleven vår fikk dessverre ingen vakter. Og det var vondt å permittere Kine.

– Jeg hadde litt vonde stunder hjemme, men samtidig følte jeg veldig på ansvaret for å redde bedriften min. Vi skulle jo alle ha en jobb å gå til etter dette.

Kine er delvis tilbake på jobb:

– Jeg var på ferie i Thailand før jeg kom rett hjem til karantene i to uker. Deretter ble jeg permittert. Det har vært litt tøft, men jeg får ikke gjort noe med situasjonen. Det ble seks uker hjemme med maling og oppussing.

OPTIMIST: – Jeg er heldigvis optimist, sier Hege Wangberg, som spår en sterk sommer omsetningsmessig på grunn av lite reisevirksomhet blant lokalbefolkningen.

OPTIMIST: – Jeg er heldigvis optimist, sier Hege Wangberg, som spår en sterk sommer omsetningsmessig på grunn av lite reisevirksomhet blant lokalbefolkningen. Foto:

Gradvis vender livet tilbake til normalen. Inne på kjøpesenteret har de fleste butikkene åpnet dørene igjen.

For Hege var det aldri aktuelt å stenge.

– Jeg var fullstendig avhengig av å få inn penger, i og med at jeg driver for meg selv. Jeg kunne ikke stenge, og valgte å stå alene i butikken. Heldigvis holdt jeg meg frisk denne perioden, sier Hege og smiler.

– Ja, hvordan gikk det?

– Folk kom og handlet. Jeg var rask på å formidle at vi kunne kjøre ut varer, så det ble en del utkjøring i de første ukene etter «lockdown».

– Jeg har vært heldig. Hamars befolkning har vært veldig flinke til å støtte opp om meg og om de butikkene som har valgt å holde oppe.

Spår god sommer

– Summa summarum står jeg sterkere nå. Jeg kjenner at jeg har klart å overleve en tung periode.

– Fra de første to ukene, hvor det ikke var et menneske å se og jeg måtte finne fram radioen i butikken mens jeg ikke vasket taklamper for ikke å bli gal, til at vi nå ser at folk kommer tilbake på senteret.

– Samtidig: Jeg tror at vår bransje, parfymeri, ikke har hatt det så hardt. Folk går tomme for favorittparfymen sin og de kan ikke sitte hjemme uten maskaraen sin.

– Og folk skal ikke ut å reise. De skal ikke kjøpe parfyme- og hudpleieprodukter i utlandet, så de finner ut at de like godt kan handle det de trenger i hjembyen sin. Vi ser at de typiske «Gardermoen-produktene» går det mye mer av. Og denne sommeren vil folk handle mer hos oss enn vanlig.

– Jeg har troen!

EGEN BEDRIFT: Heges Parfymeri holder til i andre etasje på CC Hamar.

EGEN BEDRIFT: Heges Parfymeri holder til i andre etasje på CC Hamar.

UTEN KJEDE: Heges Parfymeri drives uten å være en del av de store kjedene, selv om de samarbeider med Skin Tonic-kjeden.

UTEN KJEDE: Heges Parfymeri drives uten å være en del av de store kjedene, selv om de samarbeider med Skin Tonic-kjeden.

Artikkeltags