Det var nemlig bandet selv som kontaktet Stange kommune i håp om å få det ærefulle oppdraget. «Jeg er medlem i et relativt nytt band som heter Halleys Komet. Musikken vår oser 70/80-talls rock med innflytelse fra band som Boston, Van Halen og Bryan Adams. Med tanke på sjangeren vi spiller i føler vi at det kunne vært en helt utrolig mulighet og en ære å varme opp for Return på Sankthanskonserten. Så er vi klar over at dette kan være en longshot, men det har aldri skadet noen å prøve,» skrev gitarist Heine Gillerhaugen i e-post til Stange kommune.

Og Gillerhaugens skudd i mørket traff blink.

– Til Sankthanskonserten inviteres nasjonalt anerkjente band for gode, og gjerne litt nostalgiske, konsertopplevelser. For oppvarmingsbandet så har vi hele veien sett arrangementet som en mulighet til å bygge opp under og legge til rette for musikere i en startfase. Så kreves det naturligvis en del låtmateriale og litt sceneerfaring for å gå på et oppdrag som dette. Det har Halleys Komet, i tillegg til at de spiller musikk i noenlunde samme sjanger som Return. Vi er overbevist om at disse blir en god match, og at publikum får det de er ute etter fra start til slutt, sier kultursjef Kjersti Krageberg.

Dobbeltbooket

Halleys Komet så dagens lys i 2020 da gitarist og låtskriver Gillerhaugen ville få gjort noe med låtene han hadde liggende. Han fikk med seg Nikolas Møller (gitar, keybord, backingvokal), Nikolai Selmer Olsen (trommer), Espen Forårsveen (bass, backingvokal) og Walter Berg (vokal), kompiser på musikkstudiet på Høgskolen. De har hatt noen konserter lokalt allerede, og skal spille på Gregers 3. juni. I tillegg er de en av hovedattraksjonene på Mylderfestivalen i Hamar Park 18. juni. Altså samme dag som Return-konserten på Atlungstad.

– Vi fant etter hvert ut at vi egentlig hadde skutt oss selv i foten her, for vi skulle etter planen spille til slutt på Mylderfestivalen. Heldigvis lot det seg ordne slik at vi får spilt tidligere på kvelden der. Da rekker vi begge deler, forteller gutta.

Så der Hallys komet, altså det astrologiske fenomenet som bandet har tatt navnet fra, er synlig hvert 75. år blir rockekvintetten altså å se to ganger på noen få timer 18. juni.

– Dette blir en topp dag, mener gutta som ikke kommer til å spare nevneverdig på kruttet på Mylderfestivalen for å ha mer å øse på med foran nærmere 2000 tilskuere på Atlungstad.

– Det ligger ikke i vårt DNA å spare på noe når vi først er på scenen, og vi gir alt vi har uansett hvor mange som ser på, sier de.

Album rett rundt hjørnet

Bandet har gitt ut tre singler som ligger tilgjengelig på strømmetjenestene og debutalbumet ligger klart. Utgivelsesdatoen er ikke satt ennå, men det skal slippes før konserten. Her loves det rock av den gamle skolen ispedd noen elementer av nyere dato.

– Vi spiller god gammel rock fylt med ballader, heftige riff og hylende gitarsoloer. Det er klassisk rock, men med hint av moderne metal og punk. Tekstene omhandler frihetsfølelse, avhengighet og kjærlighet. De kommer rett fra sjelen, slik vi også håper at de når ut til lytteren, sier Gillerhaugen.

Det er til nå solgt om lag 1400 billetter og det er langt flere enn Halleys Komet er vant til å opptre for.

– Men det er litt som å spille fotball. Man er nervøs før kampen, men så fort avsparket går så tenker man ikke mer på det, sier Gillerhaugen som mener Sankthanskonserten kan være en god fødselshjelp for bandet.

– Framover har vi ambisjoner om å nå ut til så mange mennesker som mulig, og helst på internasjonal basis. Vi ønsker å skape musikkopplevelse med mening, slik våre favorittartister har gjort for oss. Sånn sett er denne konserten et godt steg i riktig retning. Her snakker vi om legenden Return, storscene, teknikk av svært høy klasse og en helt unik konsertarena. Det er en gavepakke, sier Gillerhaugen.