Gå til sidens hovedinnhold

Helene Bøksle med julekonsert i Kulturhuset

Artikkelen er over 2 år gammel

Hun er en av landets største artister som hvert år trekker tusenvis av publikummere til sine julekonserter. Nå er skal Helene Bøksle synge julen inn i Hamar kulturhus, lørdag 30 november, samme dag som julegrantenningen på Stortorget.

Førjulsprogrammet i Kulturhuset begynner å ta form. I forrige uke ble både Oslo Gospel Choir og Natt i Nisseland sluppet for salg. Nå er det bekreftet at også Helene Bøksle besøker Kulturhuset i førjulstiden.

Datoen er satt til lørdag 30. november, samme dag som Hamar kommune arrangerer den tradisjonelle julegrantenning på Stortorget, og alt ligger til rette for at publikum vil få en fin inngang til førjulstiden. 

Ti år med juleturné
Helene Bøksle er en av landets store sangstjerner, og hennes juleturné er blant de mest populære i landet. Hun har gitt ut åtte soloalbum og bidratt på en rekke andre innspillinger som gjestesolist, deriblant på Kurt Nilsens juleplate.

Helenes var også vært med å skape filmmusikken til den norske filmen Birkebeinerne sammen med komponist Gaute Storaas. Helene synger også på musikken til online-spillet «Age of Conan» som har vunnet en rekke internasjonale priser for beste vokal.   

I år markerer Helene 10-årsjubileum for sin juleturné. Årets konsert er basert på Helenes kritikerroste juleplate fra 2009, «Det hev ei rose sprunge», og med flere av landets beste musikere med seg på scenen kan publikum også i år vente seg en helt unik førjulskonsert, en magisk opplevelse som vil sitte i kroppen lenge etterpå.

I tillegg til julekonserten med Helene Bøksle kan publikum oppleve Oslo Gospel Choir, Natt i Nisseland og Nordic Tenors i førjulstiden i Hamar kulturhus. Flere spennende artistslipp for førjulstiden kommer.

I høst kan publikum oppleve artister som Vamp, Øivind Blunck, Liv Ullmann, Janove, Kristian Kristiansen, Pernille Sørensen, Are Kalvø, Lars Monsen, Bjørn Eidsvåg, Sigvard Dagsland, Jan Eggum, Halvdan Sivertsen, Bjarte Tjøstheim og Didrik Solli Tangen i Hamar kulturhus.