Barnekreftforeningen markerer «Den internasjonale barnekreftdagen» i Elverum

Artikkelen er over 2 år gammel

Torsdag 15. februar markeres «Den internasjonale barnekreftdagen» over hele landet. I Elverum blir det stand kvelden i forvegen i forbindelse med håndballkampen mellom Elverum og Drammen.

DEL

(Østlendingen) I Hamar blir det stand lørdag 17. februar. Barnekreftforeningen utelukker ikke at de dukker opp også andre steder i fylket for å markere dagen.

– Barnekreftdagen er et internasjonalt samarbeid for å sette fokus på - og øke kunnskap om barnekreft. Nasjonalt markerer Barnekreftforeningen dagen med tildeling av forskningsmidler. For første gang deler Barnekreftforeningen ut 25 millioner kroner til forskning på barnekreft, sier sekretær i Barnekreftforeningen Hedmark, Alison Hartman Kjønsberg.

– I tillegg til å samle inn penger til forskning mot barnekreft, brukes noen av midlene som kommer inn gjennom året til ulike aktiviteter som gir de syke barna og deres søsken et pusterom og lysglimt i en vanskelig situasjon. Fellesskapet man finner i foreningen er ofte også en god støtte for hele familien, sier hun.

Barnekreftforeningen Hedmark samler inn midler til trivselsaktiviteter for barn og ungdom.

– I 2017 hadde vi turer med aktiviteter som blant annet bading, klatrepark, hundekjøring, teater og besøk på Hunderfossen. I Hedmark er vi tilstede der familiene er. Vi kan gi dem støtte slik at de ikke føler seg alene, sier Kjønsberg.

Artikkeltags