(Østlendingen)

Gaven består av Memoria, et omsorgsverktøy som skaper livskvalitet for beboere.

Mer enn 1.400 personer har i desember nominert ulike sykehjem til å vinne gaven. Blant 380 unike nominerte sykehjem i hele Norge, var det Finsalsenteret som ble trukket ut som årets vinner.

Julegaven består av tre nettbrett, Memoriaprofiler til beboerne i et år og opplæring for ansatte og pårørende. Telia sponser internett til nettbrettene i et år.

Distriktsleder Olav Øverland ble tirsdag formiddag overrasket med beskjeden om at Finsalsenteret sykehjem hadde vunnet trekningen.

Overveldende respons

Daglig leder i MinMemoria, Johanne Viksaas, kan fortelle om et overveldende engasjement rundt konkurransen. Nominasjoner fra alle kanter av landet har de siste par ukene tikket inn på Facebook-siden til bedriften.

– Folk har kommentert og delt døgnet rundt, responsen har vært enorm. Det er tydelig at mange ønsker å belønne et sykehjem med en ekstra påskjønnelse til jul. De har fortalt mange rørende historier om hvorfor nettopp deres sykehjem fortjente gaven, sier hun.

Viksaas og kollegene i MinMemoria gleder seg til å overrekke julegaven på nyåret.

– Vi gleder oss til å komme i gang, og håper at både ansatte, pårørende og ikke minst beboerne får masse glede av Memoria i året som kommer, sier Viksaas.

Om Memoria

Memoria er et digitalt verktøy som tar vare på livshistorien til beboeren i form av bilder og tekst på et nettbrett. Det gjør at kjære minner, muligheter for gode samtaleemner og aktiviteter som beboeren liker er lett tilgjengelig i en app.

Samtidig blir samarbeidet mellom helsepersonell og pårørende enklere.